Ελπιζουν στην ολοκληρωση της Στεγης Διαβιωσης οι «Αγιοι Θεοδωροι»

Τις ελπίδες όλων ότι τον επόμενο χρόνο θα έχουν μπει στη δική τους στέγη εξέφρασε η Ν. Λιβεριάδου κατά την καλοκαιρινή εκδήλωση του συλλόγου

Με την ελπίδα ότι του χρόνου τέτοιο καιρό θα βρίσκονται στη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων ΑΜΕΑ, πραγματοποίησε ο Σύλλογος Μέριμνας ΑΜΕΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Οι Άγιοι Θεόδωροι» την καλοκαιρινή του εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης 16 Ιουνίου στο κέντρο διασκέδασης Diamond.

Στην εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκαν θεατρικά δρώμενα από τα παιδιά του συλλόγου, καθώς και παραδοσιακοί χοροί με ζωντανή μουσική από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου, βρέθηκαν όλα τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου για να δείξουν για ακόμα μια χρονιά τη συμπαράστασή τους στο έργο του Συλλόγου, μια συμπαράσταση που, όπως τόνισε η πρόεδρος του κ. Νατάσα Λιβεριάδου, τους κρατά δυνατούς εδώ και 35 χρόνια και τους έχει φτάσει ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του μεγάλου ονείρου τους, τη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης.
 
Η κ. Λιβεριάδου ευχαρίστησε όλους όσους όλη την προηγούμενη χρονιά τους στήριξαν, ιδιαίτερα φέτος που χρειάστηκε να μετακινηθούν από το Ειδικό σχολείο, αφού βρήκαν στέγη με τη βοήθεια του Δήμου Κομοτηνής που τους παραχώρησε τον παλιό παιδικό σταθμό του Ροδίτη, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία τόσο στον πρώην πρόεδρο του ΚΕΜΕΑ κ. Νίκο Σωτηρακόπουλο όσο και στον νυν κ. Γιάννη Γκαράνη.
 
«Παρόλο που είχα άγχος γιατί μετά από 25 χρόνια έφευγαν από το χώρο τους τα παιδιά, δεν είχαμε πρόβλημα αντιθέτως πέρασαν ωραία και “εγκλιματίστηκαν” γρήγορα» σημείωσε, τονίζοντας πως είναι μια ανακούφιση να είναι εξασφαλισμένοι και για την επόμενη σχολική χρονιά, περιμένοντας να ολοκληρωθεί η μονάδα υποστηριζόμενης διαβίωσης.
 
Αυτός ο χρόνος, όπως εξήγησε η κ. Λιβεριάδου, είναι πολύτιμος γιατί θα τους δώσει το περιθώριο να ξεκαθαριστεί το πρόβλημα που υπάρχει στα γραφειοκρατικά ζητήματα με το κληροδότημα και θα τους δώσει τη δυνατότητα να ολοκληρωθεί η μονάδα, σημειώνοντας ότι αν είχαν ξεκινήσει τον Ιανουάριο, θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει τη μονάδα τον Οκτώβρη. «Περιμέναμε 30 χρόνια, μπορούμε να περιμένουμε λίγο ακόμη» σημείωσε, εκφράζοντας την πεποίθηση πως τώρα που έχουν φτάσει στην πηγή, θα πιούνε σύντομα και νερό.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.