Ελπιζουν σε βελτιωση των συνθηκων οι δικηγοροι της Κομοτηνης

Τίμησαν τον προστάτη τους Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη

Τον προστάτη της Δικαιοσύνης Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη τίμησαν το πρωί της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
 
Στον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη παρευρέθηκαν Δικαστικοί Λειτουργοί, υπάλληλοι του Δικαστικού Σώματος, Δικηγόροι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου και άλλοι.
 
Όπως τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου, ο Άγιος Διονύσιος είναι προστάτης του νομικού σώματος και όλων όσων εμπλέκονται στην απονομή της δικαιοσύνης, είχε υψηλό το αίσθημα του δικαίου και εξαιρετική μόρφωση, αποτελώντας παράδειγμα και για τους σύγχρονους λειτουργούς.
 
Παράλληλα σημείωσε ότι αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει όσους εμπλέκονται στον χώρο είναι η ταχεία και άμεση απονομή της δικαιοσύνης, με υψηλό αίσθημα δικαίου, εξίσου με την αγωνία δικαστών και δικηγόρων για ορθή απονομή του δικαίου και δίκαιης κρίσης.
 

Για να υπάρξει όμως σωστή απονομή της δικαιοσύνης, θα πρέπει να συντρέχουν και κάποιες προϋποθέσεις, οι βασικότερες των οποίων είναι η βασική κατάρτιση όλων των συλλειτουργών της δικαιοσύνης, που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη συνεχή επιμόρφωση, αλλά και η οργανωτική αρτιότητα των δικαστικών υπηρεσιών, η οποία δεν παρατηρείται αυτή τη στιγμή σε καμία δικαστική υπηρεσία σε όλη την Ελλάδα.
 
Έτσι υπάρχουν πολλά θέματα που χρονίζουν, με τους πολίτες να περιμένουν μια πιο ταχεία και άμεση απονομή, της δικαιοσύνης.
 
Οι δικηγόροι της Ροδόπης, ο σύλλογος των οποίων αυτή τη στιγμή αριθμεί περίπου 300 μέλη, όπως και οι δικηγόροι όλης της χώρας, σημείωσε η κ. Χατζηαντωνίου, περιμένουν μια αύξηση της δικηγορικής ύλης, γιατί σε αυτή την εποχή, της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και αξιακής κρίσης, έχει περιοριστεί το αντικείμενό τους, ενώ παράλληλα δυσχέραναν οι συνθήκες επιβίωσης για τους δικηγόρους, καθώς έχουν επιβαρυνθεί από τις υψηλές φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, που έχουν καταστήσει το επάγγελμα του δικηγόρου πολύ δύσκολο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.