Ελπιζει σε εγκριση του αιτηματος για επισκευη των κτιριων του που επληγησαν απο καταιγιδα ο Δημος Μαρωνειας Σαπων

Αρκετά έχουν ζημιές από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή τον Ιούνιο του ’19

Τρόπο ώστε τα δημοτικά κτίρια που είχαν ζημιές στην κακοκαιρία του Ιουνίου του ’19 να επισκευαστούν, μιας και το αρχικό αίτημα έκτακτης ενίσχυσης δεν εγκρίθηκε, φέρεται να βρήκε ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών.

Το θέμα έφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα, Ελπίδα, Αλλαγή» κ. Μιχάλης Βασιλειάδης, ο οποίος ζήτησε να μάθει αν θα υπάρξουν παρεμβάσεις στο κτίριο της τοπικής κοινότητας Κρωβύλης, που χρήζει επισκευών.

Απαντώντας ο Δήμαρχος κ. Ντίνος Χαριτόπουλος σημείωσε πως τα προβλήματα δεν περιορίζονται στην τοπική κοινότητα της Κρωβύλης, αλλά και στις τοπικές κοινότητες Στρύμης, Αμαράντων και άλλες, οι περισσότερες από τις οποίες επλήγησαν από την θεομηνία του Ιουλίου του ‘19.

Ο κ. Χαριτόπουλος σημείωσε πως επειδή όταν έγινε η καταστροφή, δεν είχε γίνει αυτοψία από την Τεχνική Υπηρεσία, δεν εγκρίθηκε το αίτημα έκτακτης ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των αναγκών.

Όμως σε συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, συζήτησαν πως θα μπορέσει να προχωρήσει το αίτημα χωρίς έκθεση αυτοψίας, αλλά με μια τεχνική περιγραφή.

Αυτή θα υπογράψει ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών, και ελπίζουν πως σύντομα θα έρθει η χρηματοδότηση ώστε να προχωρήσουν στην επισκευή των κτιρίων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.