Ελπιζει σε διορισμο μονιμων ο Δημος Κομοτηνης

62 θέσεις μόνιμων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής και 30 θέσεις στη ΔΕΥΑΚ θα ζητηθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών - Με το 1/3 των προβλεπόμενων υπαλλήλων λειτουργεί ο Δήμος, που έχει 360 κενές θέσεις, σε σύνολο 547 οργανικών

Να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του με μόνιμο προσωπικό επιθυμεί ο Δήμος Κομοτηνής, το δημοτικό συμβούλιο του οποίου ενέκρινε την πρόταση που θα αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών για την πρόσληψη 62 ατόμων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής, καθώς και 30 ατόμων σε υπηρεσίες της ΔΕΥΑ Κομοτηνής.
 
Παρόλο που ο αριθμός αυτός φαίνεται σε κάποιους μεγάλος, στην πραγματικότητα καλύπτει μόνο τις άμεσες ανάγκες, μιας και ο Δήμος Κομοτηνής δεν υποφέρει μόνο από υποστελέχωση, αλλά και από το γεγονός ότι πολλά υφιστάμενα στελέχη προσεγγίζουν τις ηλικίες συνταξιοδότησης, κάτι που σημαίνει πως οι θέσεις τους θα μείνουν σύντομα κενές.
 
Απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Νίκου Φακιρίδη, που αφορούσε τους συμβασιούχους του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικού και Συντονισμού κ. Μανώλης Ταπατζάς, τόνισε πως στο Δήμο πέρα από τους συμβασιούχους, ο Δήμος έχει 547 οργανικές θέσεις, στις οποίες υπηρετούν 187 άτομα, με 360 κενές θέσεις.
 
Έτσι ο Δήμος θα ζητήσει αυτές τις θέσεις, θεωρώντας πως είναι ρεαλιστικές και βασίζονται πάνω στις ανάγκες που έχουν προτεραιότητα για το Δήμο, ελπίζοντας πως θα προχωρήσουν σύντομα.
 
Βέβαια ο κ. Ταπατζάς, ο οποίος αντικαθιστούσε το Δήμαρχο Κομοτηνής, επισήμανε πως οι 10 θέσεις που είχαν ζητηθεί πέρυσι από  το αρμόδιο υπουργείο, ακόμα δεν έχουν προκηρυχθεί, για αυτό και δεν μπόρεσε να θέσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορέσει ο Δήμος να έχει αυτά τα άτομα διαθέσιμα.
 
Οι θέσεις, αφορούν τις ειδικότητες ΔΕ Ηλεκτρολόγων, ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου Ομάδα Α 2η Κατηγορία (Καλαθοφόρα), ΔΕ Μηχανοτεχνιτών αυτοκινήτων, ΔΕ Ηλεκτρολόγων Αυτοκινήτων, ΥΕ Εργατών Καθαριότητας (η μεγαλύτερη κατηγορία με 30 θέσεις), ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων, ΔΕ Οδηγών αυτοκινήτων, ΔΕ χειριστών Μηχανημάτων Έργου Ομάδα Α 4η Κατηγορία και ΥΕ Εργατών Νεκροταφείων.
 
Οι θέσεις έχουν ως εξής:

Α/Α Ειδικότητα Αιτούμενες θέσεις Κενές οργανικές θέσεις
1. ΔΕ Ηλεκτρολόγων 3 5
2.  
ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου Ομάδα Α 2η Κατηγορία (Καλαθοφόρα)
1 9
3.  
ΔΕ Μηχανοτεχνιτών αυτοκινήτων
2 3
 
4.
ΔΕ Ηλεκτρολόγων αυτοκινήτων 1 1
 
5.
ΥΕ Εργατών Καθαριότητας 30 63
 
6.
ΔΕ Οδηγών απορριμματοφόρων 4 14
 
7.
ΔΕ Οδηγών Αυτοκινήτων 2 13
 
8.
ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου Ομάδα Α 4η Κατηγορία (Σάρωθρα) 1 9
 
9.
ΥΕ Εργατών Νεκροταφείων 2 2
 
10.
ΥΕ Εργατών Καθαριότητας 10 63
 
11.
ΔΕ Ηλεκτρολόγων 2 5
 
12.
ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου Ομάδα Α 2η Κατηγορία (Καλαθοφόρα) 1 9
 
13.
ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων 2 14
 
14.
ΔΕ Μηχανοτεχνιτών Αυτοκινήτων 1 3
  Σύνολο 62 213

30 προσλήψεις στη ΔΕΥΑΚ 

Επιπλέον θα γίνουν και 30 προσλήψεις στη ΔΕΥΑΚ, με τον πρόεδρό της κ. Δημήτρη Καρασταύρου να σημειώνει πως η Επιχείρηση χρειάζεται το προσωπικό, μιας και υπάρχουν πολλά στελέχη που την επόμενη πενταετία θα βγουν στη σύνταξη, ενώ αναμένεται και με τη λειτουργία του νέου βιολογικού στο Φανάρι να χρειαστούν εργαζόμενοι και εκεί.
 
Να σημειωθεί πως ερωτηθείς για το πόσα χρόνια είχε να γίνει διορισμός στη ΔΕΥΑΚ, ο κ. Καρασταύρου σημείωσε πως είναι πιθανό να έχει περάσει και δεκαετία από τον τελευταίο, και σίγουρα δεν έχουν γίνει διορισμοί από το 2011, όταν και ανέλαβε ως πρόεδρος, παρόλο που πήραν 2 υπαλλήλους από μετάταξη, οι οποίοι όμως είναι και αυτοί κοντά στη συνταξιοδότηση.
 
Οι ειδικότητες που ζητά η ΔΕΥΑΚ, κατά σειρά προτεραιότητας, είναι ΠΕ Οικονομικού, ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΤΕ Λογιστικής, ΔΕ τεχνικών – υδραυλικών, ΥΕ εργατών, ΔΕ οδηγών, ΔΕ τεχνικών – ηλεκτρολόγων, ΔΕ διοικητικών – γραμματέων, ΤΕ Γεωπληροφορικής Τοπογραφίας, ΠΕ Περιβάλλοντος – Χημικών, ΠΕ Μηχανικών – Τοπογράφων, ΠΕ Πληροφορικής, ΤΕ Διοικητικός – Διοίκηση Επιχειρήσεων, ΤΕ Πληροφορικής.
 
Οι θέσεις έχουν ως εξής:

ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡ. ΕΚΠ. ΒΑΘΜΙΔΑ ΚΛΑΔΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΡΙΘ. ΘΕΣΗΣ
1 ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ 1
2 ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1
3 ΤΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ 1
4 ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ 4
5 ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ 10
6 ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ 3
7 ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 2
8 ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ 2
9 ΤΕ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ 1
10 ΠΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΧΗΜΙΚΩΝ 1
11 ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ 1
12 ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1
13 ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ – ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 1
14 ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1
    ΣΥΝΟΛΟ 30

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.