Ελπιδες οτι θα λειτουργησουν το 2017 οι νεες κατασκηνωσεις της Μητροπολης

Συνεχίζονται σταθερά οι εργασίες στις νέες εγκαταστάσεις στο Κρυονέρι

Την ελπίδα ότι του χρόνου το καλοκαίρι τα παιδιά που πλημμυρίζουν κάθε χρόνο τις Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής θα βρίσκονται στις νέες εγκαταστάσεις στο Κρυονέρι εξέφρασε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm».
 

Όπως είναι γνωστό φέτος ήδη έχουν ξεκινήσει οι κατασκηνωτικές περίοδοι στις παλιές εγκαταστάσεις στον Άγιο Χαράλαμπο, όπου και φέτος συνολικά διακόσια πενήντα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, θα συμμετέχουν σε τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους οι οποίες θα διαρκέσουν από την 1η μέχρι και την 29η Ιουλίου 2016.
Και αυτό γιατί παρά τον αρχικό σχεδιασμό, αλλά και τις ελπίδες της Μητρόπολης, οι εγκαταστάσεις στο Κρυονέρι δεν ολοκληρώθηκαν εν καιρώ, λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει η χώρα. 

Προχωρούν σταθερά οι εργασίες 

Παρόλα αυτά οι εργασίες προχωρούν με σταθερούς ρυθμούς, με τα κτίρια των κοιτώνων να έχουν ολοκληρωθεί εξωτερικά, να έχουν τοποθετηθεί τα δάπεδα, ενώ οι τοίχοι τους έχουν επενδυθεί με πέτρα που θα δίνει στις κατασκηνώσεις ένα διαφορετικό «χρώμα».
 
Αυτή την ώρα, σύμφωνα με το Μητροπολίτη κ. Παντελεήμων, κατασκευάζονται τα γήπεδα για τις αθλοπαιδιές ενώ θα κατασκευαστεί και το θεατράκι που θα βρίσκεται στη γωνία του χώρου στο οποίο θα μπορεί ο καθένας να κάθεται και να αντικρύζει όλη τη θάλασσα και την παραλία.
 

«Θα είναι ένα έργο που τα παιδιά μας θα πηγαίνουν εκεί θα ξεκουράζονται, θα αλλάζουν παραστάσεις και θα προσπαθούμε μέσα από την παράδοση και την πίστη μας να φυτεύουμε κάτι στην ψυχή τους, για να καρπίσει, γιατί το έχουν και θα το έχουν ανάγκη όπως το έχουμε όλοι μας κάθε μέρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.
 
Να σημειώσουμε ότι η συνολική προβλεπόμενη δυναμικότητα ανέρχεται σε 80 παιδιά ανά κατασκηνωτική περίοδο, ενώ προβλέπεται η λειτουργία κάθε έτος από την 1 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ανάλογα φυσικά και με το ενδιαφέρον.

Κοντά στα παιδιά ο Μητροπολίτης 

Ο Σεβασμιότατος άλλωστε πάντα είχε επαφή με τους νέους και τις κατασκηνώσεις, αφού και ως πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου είχε υπό την επίβλεψή του τις κατασκηνώσεις της μητρόπολης στη Δρυμιά, όπου είχε στενή επαφή με τους κατασκηνωτές.
 

Αλλά ακόμα και ως Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, παρόλο που οι υποχρεώσεις του τον κρατούν πολλές φορές στην Κομοτηνή ή σε άλλα μέρη, προσπαθεί να περνά όσο το δυνατόν περισσότερο διάστημα στις κατασκηνώσεις του Αγίου Χαραλάμπους, προσπαθώντας να βρίσκεται εκεί κάθε απόγευμα για να αφουγκράζεται τις αγωνίες των παιδιών. «Μαθαίνω πολλά από τα παιδιά. Θέλω να μαθαίνω από τη ζωή τους, και να προσπαθώ με τις λίγες μου δυνάμεις να φυτέψω κάτι από την παράδοση και την πίστη μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.