Ελπιδες για μπαρακια στις παραλιες μεχρι τις αρχες Ιουνιου απο το Δημο Κομοτηνης

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί ο Δήμος ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για τη δημοπράτηση των θέσεων σε Αρωγή και Μέση

Την κατάρτιση των όρων διακήρυξης φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση επτά τμημάτων αιγιαλού παραλίας Αρωγής και ενός τμήματος αιγιαλού Μέσης για τοποθέτηση σετ αντηλιακών ομπρελών με ξαπλώστρες, μαζί με επτά τμήματα αιγιαλού Αρωγής και ενός τμήματος αιγιαλού Μέσης για λειτουργία τροχήλατου – αυτοκινούμενου ή μη – αναψυκτηρίου καθώς και από ένα τμήμα για θαλάσσια μέσα αναψυχής  στις παραλίες Αρωγής και Μέσης ενέκρινε η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής την Παρασκευή 26 Μαΐου.
 
Η διακήρυξη, που αφορά στην εκμίσθωση των τμημάτων για τρία χρόνια, δηλαδή να λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, θα πρέπει τώρα να εγκριθεί από την Κτηματική Υπηρεσία, μιας και το 30% καταβάλλεται μέσω αυτής στο αρμόδιο υπουργείο, με το 70% να πηγαίνει στο Δήμο.
 
Κανονικά η υπηρεσία έχει 7 ημέρες για να απαντήσει, όμως στο Δήμο ελπίζουν ότι αυτό θα γίνει συντομότερα, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στην επίσημη προκήρυξη εντός της εβδομάδας και να έχουν αναδόχους μέχρι τις αρχές του Ιουνίου.
 
Ένα ακόμα λόγος βέβαια επιφύλαξης είναι η αναμενόμενη διορθωτική ΚΥΑ για τις παραλίες, που ενώ θα έπρεπε να αφορά μια τυπική διόρθωση, έχει καθυστερήσει αρκετά. Τυχόν αλλαγή στους όρους που ορίζει, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα για αυτό και ο Δήμος προσπαθεί να καλύψει όλες τις περιπτώσεις ώστε να μην καθυστερήσει αναίτια η διαδικασία.
 
Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως για τις θέσεις έχει εκδηλωθεί ήδη ενδιαφέρον, ακόμη και για τη θέση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, όπου πέρυσι δεν είχαν υποβληθεί προτάσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.