Ελπιδες για αμεση παραχωρηση του κτιριου της ΔΟΥ Σαπων

Την υπογραφή της Υφυπουργού Οικονομικών για την παραχώρηση περιμένει ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών

Στην τελική φάση φαίνεται να βρίσκεται η παραχώρηση του κτιρίου της ΔΟΥ Σαπών, για το οποίο έχει υπάρξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τελευταία, με την παραχώρηση να βρίσκεται, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών κ. Γιάννη Σταυρίδη, στο γραφείο της Υφυπουργού Οικονομικών κ. Κατερίνας Παπανάτσιου για τις τελικές υπογραφές.
 
Όπως σημείωσε ο κ. Σταυρίδης, έχουν προχωρήσει την παραχώρηση το προηγούμενο διάστημα, με την μεγαλύτερη εκκρεμότητα να αποτελεί το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το οποίο έπρεπε να αποφανθεί για αυτή μιας και ενδεχομένως να αφορούσε και άλλες ΔΟΥ B΄ βαθμού που έκλεισαν μαζί με αυτή των Σαπών.
 
Τελικά το Νομικό Συμβούλιο αποφάνθηκε θετικά, και τώρα περιμένει την υπογραφή της Υφυπουργού.
 
Για αυτό και ο κ. Σταυρίδης τις επόμενες μέρες θα βρίσκεται στην Αθήνα, για να προχωρήσει και αυτή την εκκρεμότητα, ώστε να ξεκινήσουν την αξιοποίηση του κτιρίου.
 
Ο χώρος έχει πολλές δυνατότητες, και σε πρώτη φάση θα γίνει προσπάθεια να στεγάσει τις υπηρεσίες της αστυνομίας, το ΑΤ Σαπών, τη συνοριοφυλακή και μια ομάδα που συντάσσει δικογραφίες, ώστε να υπάρχει και σωστή φύλαξη, αλλά θα βοηθήσουν και το αστυνομικό τμήμα που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη στέγη του.
 
Σε δεύτερη φάση, ελπίζουν πως το κτίριο θα βοηθήσει και στην καλύτερη λειτουργία του Δήμου γενικότερα, μιας και αυτή τη στιγμή είναι αρκετά περιορισμένος ή για τη στέγαση και άλλων υπηρεσιών, όμως πρέπει να προηγηθεί η παραχώρηση, ώστε να δουν τι παρεμβάσεις χρειάζεται και τι υπηρεσίες μπορεί να στεγάσει.
 
«Το θέμα είναι να γίνει η παραχώρηση, να μπορέσουμε να μπούμε με το καλό μέσα, να γίνει  η βελτίωση του χώρου, ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε από εκεί και πέρα» σημείωσε ο κ. Σταυρίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.