Ελληνοτουρκικη Τελωνειακη συναντηση στην Αλεξανδρουπολη

Τις εργασίες Ελληνοτουρκικής συνάντησης στην Αλεξανδρούπολη μεταξύ των επικεφαλής των Τελωνειακών Υπηρεσιών Ελλάδος – Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Νοεμβρίου, θα κηρύξει ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Τελωνειακή Διοίκηση για τη σύσφιξη των σχέσεων με τις γειτονικές χώρες.

Ο κ. Φωτιάδης στον πρόλογό του αναμένεται να επισημάνει την ανάγκη συνεργασίας των δύο πλευρών για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων, ώστε οι Τελωνειακές Διοικήσεις των δύο χωρών να ανταποκριθούν επιτυχώς στις προκλήσεις της εποχής μας.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Οικονομικών προτίθεται να υπογραμμίσει ότι η Ελληνική πλευρά είναι διατεθειμένη να δώσει συνέχεια στις συναντήσεις αυτές και να εντείνει τις ενέργειες της προς την κατεύθυνση εκείνων των συνθηκών που θα επιτρέπουν την ομαλή διέλευση των συνόρων, τη διευκόλυνση της ροής του εμπορίου καθώς και την επιτυχή καταπολέμηση των τελωνειακών παραβάσεων.

Στις συνομιλίες, επικεφαλής των οποίων θα είναι οι Γενικοί Διευθυντές των Τελωνειακών Υπηρεσιών των δύο χωρών κ.κ. Μανωλόπουλος και Saygilioglu θα συζητηθούν τα τρέχοντα διμερή θέματα που ενδιαφέρουν τις δύο χώρες, όπως η παράνομη διακίνηση των ναρκωτικών, η πράξη του λαθρεμπορίου, η ανταλλαγή εμπειριών ως προς τις μεθόδους διεξαγωγής των ελέγχων και των τεχνικών μέσων, αλλά και η δημιουργία κατάλληλων διαύλων ανταλλαγής πληροφοριών για την ασφαλή μεταφορά των εμπορευμάτων, την πρόληψη περιπτώσεων παρατυπιών και την απλούστευση τελωνειακών διαδικασιών για την απρόσκοπτη διενέργεια των εμπορικών συναλλαγών.

Ακόμη, θα γίνει αμοιβαία ενημέρωση για το στάδιο αποδοχής των Διεθνών Συμβάσεων, την διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ θα γίνει συζήτηση και για την πορεία Τελωνειακής Ένωσης Τουρκίας- Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και για άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και προβληματισμού.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν και οι Προϊστάμενοι των όμορων Τελωνείων των δύο χωρών, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα επικοινωνίας για τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος εμπιστοσύνης και να τεθούν ταυτόχρονα οι βάσεις της μεταξύ τους συνεργασίας για την ταχύτερη επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν σε τοπικό επίπεδο.

Σημειώνεται τέλος, ότι η πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης αποτελεί την απάντηση στην επιτακτική απαίτηση των οικονομικών φορέων και των πολιτών για την ύπαρξη καλού επιχειρηματικού κλίματος, την προώθηση του εμπορίου αλλά και την ασφάλεια προσώπων και αγαθών μεταξύ των δύο χωρών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.