Ελληνοκινεζικη συνεργασια για τη χρηση των ελληνικων λιμανιων

Στο πλαίσιο προώθησης της ελληνοκινεζικής συνεργασίας και της χρήσης των ελληνικών λιμανιών και ναυτιλιακών υπηρεσιών για το κινεζικό διαμετακομιστικό εμπόριο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 24 Μαΐου 2006, στον Πειραιά τελετή παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη και του υφυπουργού Εξωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, ενώ από κινεζικής πλευράς ήταν παρών ο πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου και υπ’ αριθμόν τρία στην κινεζική ιεραρχία Γου Βανγκούο.

Η σημερινή συνάντηση καταδεικνύει τη σημασία που αποδίδει η κινεζική ηγεσία στη συνεργασία της με την Ελλάδα, τόνισαν οι κινέζοι αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης., την οποία οργάνωσε η Cosco Hellas, παράρτημα της πανίσχυρης κρατικής εταιρίας εξαγωγικού εμπορίου της Κίνας Cosco.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Απρίλιο 2006 ξεκίνησε η απευθείας σύνδεση του Πειραιά με τα λιμάνια της Κίνας μετά από συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και της COSCO και ήδη επτά πλοία της εταιρείας έχουν αφιχθεί με τη διαδικασία της προνομιακής εξυπηρέτησης.

Η συνεργασία με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει αρχίσει εδώ και δυο χρόνια. Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η αύξηση των διελεύσεων των κινεζικών πλοίων από τα ελληνικά λιμάνια και η ανάδειξη της Ελλάδας ως διαμετακομιστικού κόμβου εμπορίου στα Βαλκάνια. Εντός του Ιουλίου αναμένεται η άφιξη κινεζικού πλοίου νέου τύπου με 9.500 κοντέϊνερς στο λιμάνι του Πειραιά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.