Ελληνογερμανικο Συνεδριο «φερνει» στην Κομοτηνη η εδρα Jean Monnet της Νομικης

Με θέμα «είναι ο ευρωπαϊκός συνταγματισμός σε κρίση;»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απονείμει, όπως  είναι γνωστό, στην Νομική Σχολή του ΔΠΘ Έδρα Jean Monnet, μετά από διαγωνιστική διαδικασία, στην οποία αξιολογήθηκαν 737 αιτήσεις Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων από όλο τον κόσμο.
 
Κάτοχος της Έδρας είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Μιχάλης Χρυσομάλλης, ενώ το πρόγραμμά της  έχει τον τίτλο «Κράτος Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Κεκτημένο ή Ζητούμενο» και βρίσκεται σε ισχύ από το Σεπτέμβριο του 2016 έως και το Σεπτέμβριο του 2019.
 
Με αφορμή την απονομή της έδρας, πρόκειται να διοργανωθεί στις 23 Μαΐου στην Κομοτηνή Ελληνογερμανικό Συνέδριο με θέμα «είναι ο ευρωπαϊκός συνταγματισμός σε κρίση;», όπου θα συζητηθούν επίκαιρα νομικά και πολιτικά ζητήματα που συνδέονται με την εξέλιξη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
 
Επίσης για το προσεχές διάστημα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Σχολής αναφέρονται ειδικά στους σπουδαστές αναμένεται να εισαχθεί ένα νέο κατ’ επιλογή μάθημα με τίτλο: Το Κράτος Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο από φέτος υποστηρίζεται και από βιβλίο στη σειρά εκδόσεων της Έδρας Jean Monnet.
 
Θα συνεχιστούν, παράλληλα, οι ενημερωτικές συναντήσεις για τη συζήτηση επίκαιρων θεμάτων, όπως νομοθετικών, νομολογιακών και πολιτικών εξελίξεων, με την πρώτη για το νέο έτος να διεξάγεται με την παρέλευση της εξεταστικής περιόδου.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το σύνολο των δραστηριοτήτων της Έδρας μπορεί κανείς να βρει στο site της Σχολής. Χ.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.