Ελλαδα- Σλοβακια την Κυριακη στις 15:30

Ο αγώνας της Εθνικής Ανδρών στο Handball με αντίπαλο τη Σλοβακία θα γίνει στην Κομοτηνή την ερχόμενη Κυριακή στις 15:30 στο πανεπιστημιακό γυμναστήριο και καλούνται όλοι οι φίλαθλοι να βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο για να στηρίξουν την ελληνική ομάδα. Να σημειωθεί ότι η είσοδος θα είναι δωρεάν για το κοινό κι επιπλέον θα υπάρχουν λεωφορεία μπροστά στη Λέσχη Κομοτηναίων στις 15.00 για να μεταφέρουν τους ενδιαφερόμενους στο χώρο της διοργάνωσης. Η πρόσφατη νίκη της Εθνικής Ανδρών στην Φιλανδία δημιουργεί ελπίδες για πρόκριση στο EURO 2010 που θα διεξαχθεί στην Αυστρία.

Ο αγώνας του Πανθρακικού με τον ΟΦΗ είναι στις 19.00 την ίδια μέρα, επομένως οι φίλοι του Πανθρακικού δεν θα συναντήσουν εμπόδια στην παρακολούθηση της αγαπημένης τους ομάδας, ενώ ο ΓΑΣ παίζει την προηγούμενη μέρα, το Σάββατο στις 16.00.

Με τον γυμναστή και πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής για τον 2ο αγώνα της Εθνικής Ομάδας Handball Χρήστο Πραντσίδη συζητήσαμε για τη διοργάνωση στην εκπομπή «Βομβιστές Δυτικών Προαστίων» του Ράδιο Παρατηρητής.

Ο κ. Πραντσίδης τόνισε αρχικά ότι είναι πολύ σημαντικό η Κομοτηνή να φιλοξενεί μια τόσο μεγάλη διοργάνωση όπως είναι τα προκριματικά στο Handball για το EURO 2010. «Είναι μια σειρά αγώνων που ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα. Στο πανεπιστημιακό γυμναστήριο στην Κομοτηνή διεξήχθη ο αγώνας της Εθνικής Ανδρών με την Εθνική Ουγγαρίας και την ερχόμενη Κυριακή έχουμε τον 2ο αγώνα, με αντίπαλο την Εθνικής Σλοβακίας.

Είναι αγώνες που θα συνεχιστούν την άνοιξη του 2009 κι έχουν ως στόχο να φέρουν την Εθνική μας στα τελικά του EURO 2010».


Σημειώνοντας ότι πρόκειται για πολύ σημαντικό αγώνα μια και πριν δυο εβδομάδες η Εθνική μας νίκησε τη Φιλανδία εκτός έδρας, ο κ. Πραντσίδης ανέφερε ότι αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μας για την πρόκριση, γι’ αυτό και υπάρχει ένας επιπλέον λόγος για την παρουσία του κοινού. Επιπλέον, ο αγώνας θα μεταδίδεται από την κρατική τηλεόραση και την ίδια στιγμή οι κάτοικοι της Κομοτηνής θα έχουν την ευκαιρία να δουν ζωντανά και δωρεάν δυο Εθνικές Ομάδες να αγωνίζονται. «Η τηλεοπτική μετάδοση δείχνει και τη βαρύτητα του αγώνα. Όλοι οι αγώνες της Εθνικής θα είναι σε απευθείας μετάδοση από την ΕΤ1» μετέφερε ο Χ. Πραντσίδης, σημειώνοντας ότι οι αγώνες στηρίχτηκαν από τους φορείς της πόλης. «Η διοργάνωση γίνεται από το δήμο Κομοτηνής που προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο περνάει από το χέρι του για να είναι άψογη κι επιπλέον είχαμε στήριξη από τη νομαρχία και την περιφέρεια, αλλά και από κάποιους επιχειρηματίες που είναι χορηγοί. Η απευθείας μετάδοση από την ΕΤ1 ήταν μια ευκαιρία για τους επαγγελματίες, ειδικά γι’ αυτούς που δραστηριοποιούνται εκτός των συνόρων του νομού, με πολύ δελεαστικούς οικονομικούς όρους προβολής».

Ο κ. Πραντσίδης σημείωσε ότι το Handball παρά το ότι δεν έχει στη χώρα μας τη δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή του μπάσκετ παραμένει ένα ομαδικό άθλημα αρκετά δημοφιλές. «Το Handball είναι ολυμπιακό άθλημα και μάλιστα η Εθνική μας είχε πολύ καλή παρουσία στους Ολυμπιακούς της Αθήνας κατακτώντας την 6η θέση. Τα τελευταία χρόνια έχει εισαχθεί εκ νέου σαν εκπαιδευτικό αντικείμενο στα σχολεία.

Το σπουδαίο είναι ότι μέσα από τους αγώνες της Εθνικής δίνεται μια ώθηση στην πόλη και γενικότερα τη Θράκη για την προώθηση του αθλήματος. Σ’ αυτό συμβάλλει και η ζεστή αγκαλιά από το ΤΕΦΑΑ στη διοργάνωση αλλά και από το σύλλογο Φοιτητών «Σπύρος Λούης». Είναι μια ομαδική προσπάθεια φορέων και συλλόγων.

Χ. Πραντσίδης

«Θέλουν ο κόσμος να είναι ο επιπλέον παίκτης της ομάδας»

Στην πρώτη διοργάνωση περίπου 2.500 άτομα παρακολούθησαν τους αγώνες Handball κι αυτό ήταν πρωτοφανές. Ευελπιστούμε ότι και στον 2ο αγώνα ο κόσμος θα στηρίξει την ομάδα» είπε.

Ο κ. Πραντσίδης τόνισε ότι οι φίλαθλοι θα πρέπει να σταθούν στο πλευρό της ομάδας παρά την ήττα από την Ουγγαρία και μίλησε για την προσπάθεια προβολής της. «Οι νέοι της πόλης είναι θετικό να έχουν εμπειρία παρόμοιων διεθνών διοργανώσεων γι’ αυτό κι ενημερώσαμε όλα τα σχολεία όπως και το Στρατό. Προσπαθούμε να γίνει γνωστή η εκδήλωση για να ενεργοποιήσουμε την πόλη. Ελπίζω ότι ο αγώνας θα είναι καλός και φυσικά νικηφόρος για την Εθνική μας ομάδα».

Ο ρόλος των φιλάθλων φυσικά στον αγωνιστικό χώρο έχει και το στόχο της εμψύχωσης των παικτών, πάντα με τρόπο κόσμιο και διακριτικό. Το ότι φτάνει σε μια επαρχιακή ακριτική πόλη μια διοργάνωση τόσο σημαντική είναι μια ευκαιρία για την πόλη να δείξει ότι μπορεί να στηρίζει παρόμοιες διοργανώσεις όχι μόνο με την προσφορά καλών εγκαταστάσεων αλλά και με την παρουσία φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο. «Οι εγκαταστάσεις που φιλοξενούν τον αγώνα είναι καταπληκτικές, στο πανεπιστημιακό κλειστό γυμναστήριο, αλλά φανταστείτε να εκτελείται ένας αγώνας χωρίς φιλάθλους.

Ένας χώρος είναι φιλόξενος και βοηθά την ομάδα όταν έχει κόσμο. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει χωρητικότητα γύρω στα 3.000 άτομα» εξήγησε ο Χ. Πραντσίδης ενώ πρόσθεσε ότι οι τεχνικοί της ομάδας και ο προπονητής υπολογίζουν πολύ στη στήριξη του κόσμου. «Θέλουν να είναι ο επιπλέον παίκτης της ομάδας»
ανέφερε.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.