Ελευθεροι οι τρεις συλληφθεντες εξω απο την ΑΣΟΕΕ με «πρωτοφανεις και αντισυνταγματικους ορους»

Να μην κυκλοφορούν στα Εξάρχεια είναι κάποια από τα περιοριστικά μέτρα που τους επιβλήθηκαν

Ελεύθεροι με την επιβολή πρωτοφανών περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους σήμερα στον ανακριτή οι τρεις συλληφθέντες, μεταξύ των συλληφθέντων ο stand up κωμικός, Αλέξανδρος Τιτκώβ και ο μουσικός Θωμάς Λάλος.

Οι συλλήψεις έγιναν την περασμένη Τετάρτης κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην ΑΣΟΕΕ, που σημειώθηκαν μετά την αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας.

Με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα έφυγαν ελεύθεροι από τα δικαστήρια, αφού προηγουμένως τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, που χαρακτηρίζονται πρωτοφανείς και αντισυνταγματικοί από τη συνήγορο υπεράσπισης τους, κ. Αντωνία Λεγάκη.

Συγκεκριμένα οι περιοριστικοί όροι που τους επιβλήθηκαν είναι να μη συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δημόσια συνάθροιση και να μην κυκλοφορούν στην περιοχή των Εξαρχείων, όπως αυτή ορίζεται από τους δρόμους Ασκληπειου μέχρι Αλεξάνδρας και Πατησίων. Επιπλέον, τους επιβλήθηκε εμφάνιση δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η δικηγόρος, κ. Αντωνία Λεγάκη, ανέφερε οτι «ο ένας από τους συλληφθέντες εργάζεται εντός αυτής της περιοχής», και πρόσθεσε «τη στιγμή που ολόκληρη η Ελλάδα έχει δει με τα μάτια της του πώς η αστυνομία έστησε όλη αυτή την ιστορία και εκεί που βασάνιζε τα παιδιά τα κατηγόρησε και από πάνω, η Δικαιοσύνη που έχει την υποχρέωση να εγγυάται κατά το σύνταγμα τα δικαιώματα όχι μόνο των παιδιών, αλλά οποιουδήποτε κατηγορουμένου, έρχεται και τα καταργεί, παραβιάζοντας η ίδια το νόμο. Δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε διαδήλωση. Δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας εν έτει 2020. Αυτή η αφαίρεση δικαιωμάτων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ως περιοριστικός όρος». 

Πηγή: tvxs.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.