Ελευθερια Αρβανιτακη και Μελινα Ασλανιδου στον Δαφνωνα Ξανθης

Ένα διήμερο εκδηλώσεων περιλαμβάνουν φέτος οι εκδηλώσεις «ΔΗΜΗΤΡΕΙΑ» που πραγματοποιούνται εδώ και ένδεκα χρόνια στο Δαφνώνα Ξάνθης. Ένα φεστιβάλ της φύσης και του πολιτισμού στον γνώριμο πλέον χώρο, στην όχθη του Νέστου, στο ύψος του Δαφνώνα Ξάνθης.

Πρόκειται για το θεσμό που επιχειρεί και επιτυγχάνει όλα αυτά τα χρόνια να φέρει σε επαφή το κοινό της περιφέρειας με την απαράμιλλου φυσικού κάλους περιοχή της Κοιλάδας του Νέστου και παράλληλα να ψυχαγωγήσει με προσεγμένες εκδηλώσεις σε ένα μαγευτικό περιβάλλον, δίπλα στα νερά του Ποταμού της Ζωής, του Νέστου.

Συγκεκριμένα για ενδέκατη χρονιά στις όχθες του ποταμού Νέστου δίπλα στο χωριό Δαφνώνα του Δήμου Σταυρούπολης ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΔΗΜΗΤΡΑ» με τη συνεργασία και στήριξη του Δήμου Σταυρούπολης διοργανώνει τις εκδηλώσεις «Δημήτρεια». Οι εκδηλώσεις διαρκούν δύο ημέρες και φέτος θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και την Κυριακή 8 και 9 Αυγούστου

«Κάθε χρόνο δίπλα στον ποταμό Νέστο, σε έναν πανέμορφο χώρο, διοργανώνουμε τις εκδηλώσεις «Δημήτρια». Πρόκειται για έναν διαμορφωμένο χώρο με νερό ρεύμα, κιόσκια και μία εξέδρα», δηλώνει ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δαφνώνος κ. Νίκος Εφραιμίδης.

Στις 8 Αυγούστου θα παρουσιασθεί η Ελευθερία Αρβανιτάκη με τη Μελίνα Ασλανίδου ενώ στις 9 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις που αφορούν κυρίως σε παιδιά όπως θέατρο σκιών, κλόουν, παιχνίδια δίπλα στο ποτάμι, τσουβαλοδρομίες. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να προσελκυσθεί κόσμος για να γνωρίσει το πανέμορφο χώρο αλλά και γενικότερα τις ομορφιές του δήμου Σταυρούπολης.

Ο πολιτιστικός σύλλογος έχει εγγεγραμμένα εκατόν είκοσι μέλη και σε αυτές τις δραστηριότητες απασχολούνται περίπου πενήντα ενεργά ηλικίας μέχρι πενήντα ετών.

Ο κόσμος ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Συλλόγου και συμμετέχει στις εκδηλώσεις. Ήδη έχει ξεκινήσει το ενδιαφέρον από πλευράς φίλων του Φεστιβάλ που ζητούν πληροφορίες για αυτό.

Να σημειώσουμε πάντως ότι οι ενδιαφερόμενοι, αν δεν θέλουν να κατασκηνώσουν, μπορούν να φιλοξενηθούν στους 21 ξενώνες μεταξύ των οποίων και δύο ξενοδοχεία που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή τα οποία απέχουν από το χώρο της διοργάνωσης του Φεστιβάλ από 2 ως 10 χιλιόμετρα.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.