Ελευθερη διελευση ανεργων απο τους σταθμους διοδιων της «Εγνατιας»

Χάρη στη μεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη

Πολίτες-άνεργοι προσέφυγαν στον Συνήγορο του Πολίτη ζητώντας τη µεσολάβησή του προς την εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ Ο∆ΟΣ Α.Ε.» λόγω µη αποδοχής του δικαιώµατος της ελεύθερης διέλευσης οχηµάτων ιδιοκτησίας τους από τους σταθµούς διοδίων της εν λόγω εταιρείας.
 
Κατά τη διαδικασία έρευνας των εν λόγω υποθέσεων από τον Συνήγορο, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία ερµήνευεεσφαλµένα τη σχετική διάταξη της Απόφασης του Υπουργού Υποδοµών και Μεταφορών, σύµφωνα µε την οποία οι άνεργοι απαλλάσσονταν από την υποχρέωση καταβολής τέλους διοδίων διερχόµενοι µε οχήµατα ιδιοκτησίας τους από σταθµούς διοδίων της εταιρείας, στο βαθµό που διέθεταν κάρτα ανεργίας σε ισχύ.
 
Συγκεκριµένα, ο Συνήγορος διαπίστωσε ότι η εταιρεία απαιτούσε από τους δικαιούχους την υποβολή σχετικής αίτησης σε ειδική διαδικτυακή εφαρµογή του Υπουργείου Υποδοµών και Μεταφορών. Ωστόσο η εφαρµογή αυτή αφορούσε µόνο σε δικαιούχους οι οποίοι είχαν την κύρια κατοικία τους ή την επαγγελµατική τους εγκατάσταση εντός των ορίων συγκεκριµένωναπαλλασσόµενων γεωγραφικών περιοχών.
 
Κατόπιν της ανωτέρω διαπίστωσης, ο Συνήγορος ζήτησε αρχικά από την «ΕΓΝΑΤΙΑ Ο∆Ο Α.Ε.» να προβεί στην ορθή ερµηνεία της σχετικής διάταξης. Η εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε και ο Συνήγορος επανήλθε επισηµαίνοντας ότι η ∆ιεύθυνση Νοµοθετικού Συντονισµού του Υπουργείου Υποδοµών και Μεταφορών είχε εκδώσει γνωµοδότηση για το εξεταζόµενοθέµα, ταυτόσηµη µε τις απόψεις της Ανεξάρτητης Αρχής.
 
Τελικά η «ΕΓΝΑΤΙΑ Ο∆ΟΣ Α.Ε.» προέβη στην ορθή ερμηνεία της σχετικής διάταξης και πλέον επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση από τους σταθµούς της των οχηµάτων ιδιοκτησίας ανέργων µε την επίδειξη κάρτας ανεργίας σε ισχύ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.