Εκτος ρυθμισης πανωτοκιων οι επιχειρησεις της Θρακης!

Εκτός τελικής ρύθμισης για τα πανωτόκια κινδυνεύουν σοβαρά να μείνουν οι επιχειρήσεις της Θράκης, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις και τις πολυδάπανες διαφημίσεις που διαβεβαιώνουν περί του αντιθέτου.

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές, οι τράπεζες, ακόμα και σήμερα, δύο εβδομάδες από την εκπνοή της προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος, αποπέμπουν τους επιχειρηματίες που προσέρχονται για να προβούν σε ρύθμιση των χρεών τους προφασιζόμενες την έλλειψη διευκρινιστικών εγκυκλίων για τις επιχειρήσεις των ακριτικών περιοχών που τελούν υπό την εγγύηση του δημοσίου.


Μετά την απόσυρση μάλιστα της τροπολογίας-φάντασμα που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ουδέποτε κατατέθηκε και η αντιπολίτευση ότι επί της ουσίας εξυπηρετούσε 30 μεγαλοεπιχειρηματίες, τα πράγματα για τις επιχειρήσεις της Θράκης γίνονται ακόμα πιο απελπιστικά διότι η μη προώθησή της στη Βουλή αφήνει έξω από τη ρύθμιση των πανωτοκίων τις ακριτικές επιχειρήσεις.

Αυτές τις ημέρες στην Αθήνα ασκούνται πιέσεις προς το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και τον κ. Αλογοσκούφη ώστε να εντάξει επιτέλους, έστω και τώρα στη ρύθμιση τις επιχειρήσεις των παραμεθορίων περιοχών, ενώ τίθεται και θέμα ως προς την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου καθώς τα χρονικά όρια έχουν στενέψει απελπιστικά ακόμα και αν υπάρξει τώρα το πράσινο φως της κυβέρνησης.

Και ενώ λαμβάνουν χώρα αυτές οι άκρως σοβαρές εξελίξεις, στην Κομοτηνή δυστυχώς ορισμένοι επιχειρηματικοί κύκλοι ασχολούνται με τις εκλογές στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών –Βιοτεχνιών αναλύοντας μεγαλεπήβολους στόχους για το μέλλον τη στιγμή που υπάρχει κίνδυνος να χαθεί οριστικά το τρένο των πανωτοκίων με καταστροφικές συνέπειες για τις ντόπιες επιχειρήσεις και την απασχόληση στη Θράκη…

Δ.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.