Εκτος προγραμματος κολυμβησης για ενα χιλιομετρο οι Σαπες

Τα παιδιά της Γ΄ Δημοτικού των Σαπών αδυνατούν να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα κολύμβησης

Το μάθημα της κολύμβησης διδάσκονται από φέτος τα παιδιά που φοιτούν στην Γ΄ Δημοτικού, με την προϋπόθεση ότι τα σχολεία τους βρίσκονται σε απόσταση μέχρι και 25 χιλιομέτρων από τα κολυμβητήρια.
 
Ο αριθμός των μαθημάτων είναι 10-12 εντός της σχολικής χρονιάς, ενώ θα υλοποιούνται εντός ενός συνεχόμενου διδακτικού δίωρου, το οποίο θα περιλαμβάνει το χρόνο μετάβασης των μαθητών/τριων από και προς το χώρο διεξαγωγής του μαθήματος και τη χρονική διάρκεια διδασκαλίας του αντικειμένου.
 
Όμως από αυτό το πρόγραμμα εξαιρούνται οι μαθητές του διαπολιτισμικού Σχολείου Σαπών, μιας και το σχολείο τους βρίσκεται σε απόσταση 26-27 χιλιομέτρων από το κολυμβητήριο των ΤΕΦΑΑ.
 
Το θέμα ανέδειξε στην εφημερίδα Ελεύθερη Άποψη των Σαπών ο εκδότης και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι το θέμα αποτελεί όχι μόνο πρόβλημα για την εκπαίδευση, αλλά αντιβαίνει και στη φιλοσοφία και το πνεύμα του νέου νόμου για την διαπολιτισμική εκπαίδευση, ο οποίος προβλέπει ειδικές δράσεις για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών καθώς και για την καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος σ’ αυτά.
 
Όπως σημειώνει, τα τεχνικά προβλήματα, που απορρέουν από την απόσταση στην οποία βρίσκονται οι Σάπες από την Κομοτηνή αλλά και την ανάγκη μετάβασης των μαθητών από και προς αυτή, μπορούν να λυθούν με προσπάθεια και καλή θέληση.
 
Όπως σημειώνει, έχοντας έρθει σε επαφή με τους εμπλεκόμενους, πιστεύει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί το τρίωρο της γυμναστικής που προβλέπει το πρόγραμμα, για τους τρείς μήνες που αυτό θα διαρκέσει, ενώ σε συνεργασία με την ΣΕΦΑΑ πιστεύει πως θα διατεθούν ώρες για να ωφεληθούν τα παιδιά μιας μειονεκτικής περιοχής.
 
Την μεταφορά, σημείωσε, πληρώνει ούτως ή άλλως η Περιφέρεια, και θεωρεί παράλογο ότι συμμετέχουν στο πρόγραμμα παιδιά που έχουν το κολυμβητήριο δίπλα τους, αλλά όχι παιδιά που δεν έχουν την ευχέρεια να εξοικειωθούν με το υγρό στοιχείο, ιδιαίτερα όταν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα οι οικογένειές τους και έχουν την ατυχία να ζουν στις Σάπες, εκφράζοντας την άποψη πως αυτή η εξαίρεση για το διαπολιτισμικό δημοτικό θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο πολιτικής διεκδίκησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.