Εκτος η Ροδοπη απο τα κινητρα οικειοθελων αποσπασεων αστυνομικων

«Αναιτιολόγητη αφαίρεση που δημιουργεί εύλογες απορίες» επισημαίνει με υπόμνημά της η ΕΑΥ Ροδόπης

Υπόμνημα προς την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας που κοινοποιείται στους τρεις βουλευτές της Ροδόπης και στο μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας κ. Δημήτρη Χαρίτου απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, αντιδρώντας στις τροποποιήσεις των ΠΔ για τις αποσπάσεις αστυνομικών που εισήγαγε η Κυβέρνηση και αφαιρούν τη Ροδόπη από τις περιοχές εκείνες που εφαρμόζονταν ανταποδοτικά κίνητρα για τους αστυνομικούς ώστε να αιτούνται την απόσπασή τους στην Δ.Α. Ροδόπης.
 
Αναγνωρίζοντας πως από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας «επιδείχθηκε ενδιαφέρον και η Διεύθυνσή μας ενισχύθηκε με 17 συναδέλφους από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας, οι οποίοι αιτήθηκαν την απόσπασή τους στην Δ.Α. Ροδόπης με δικά τους έξοδα» η Ένωση σημειώνει στο υπόμνημά της πως «η συνέχιση της ενίσχυσης της Διεύθυνσής μας με τους ανωτέρω συναδέλφους, αποτελεί απόλυτη αναγκαιότητα προκειμένου να ανταποκριθούμε στοιχειωδώς στις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης του Νομού μας».
 
Στη συνέχεια του υπομνήματος η Ένωση παραθέτει τη διάταξη του άρθρου 3 του Π.Δ.100/2003 που όριζε τις περιοχές και τα κίνητρα και για τις αποσπάσεις αστυνομικών η οποία ίσχυε μέχρι τη δημοσίευση του Π.Δ.75/2016 για να επισημάνει πως «η διάταξη αυτή αποτελούσε ομολογουμένως ένα ισχυρό ανταποδοτικό κίνητρο για τους συναδέλφους ώστε να αιτούνται την απόσπασή τους στην Δ.Α. Ροδόπης αδαπάνως για το Ελληνικό Δημόσιο και με τον τρόπο αυτό να επιτυγχάνεται η αναγκαία ενίσχυση μίας Διευθύνσεως Αστυνομίας με πλήθος αναγκών και ιδιαιτεροτήτων με αστυνομικό προσωπικό, χωρίς να επιβαρύνεται διόλου το Ελληνικό Δημόσιο».
 
«Δυστυχώς με τη δημοσίευση του Π.Δ.75/2016» συνεχίζει το υπόμνημα «η Δ.Α. Ροδόπης αφαιρέθηκε από τις εξαιρούμενες Διευθύνσεις Αστυνομίας, παρότι οι λόγοι που προηγούμενα είχαν καταστήσει αναγκαία την ένταξή της σε αυτές, ουδόλως έχουν εκλείψει. Το γεγονός αυτό, αφενός μεν δημιουργεί εύλογες απορίες για την σκοπιμότητα που τυχόν εξυπηρετεί η αναιτιολόγητη αφαίρεση της Δ.Α. Ροδόπης από τις ευεργετικές διατάξεις, αφετέρου δε δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα καθότι όπως είναι αυτονόητο, ελλείψει ευεργετικών ανταποδόσεων κανείς συνάδελφος δεν πρόκειται να αιτηθεί την απόσπασή του αδαπάνως για το Ελληνικό Δημόσιο. Τυπικώς δύο ενδεχόμενα υπάρχουν : είτε να μην ενισχύεται πλέον η Δ.Α. Ροδόπης με αστυνομικό προσωπικό (με ό,τι αρνητικά επακόλουθα θα μπορούσε να έχει αυτό στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ασφάλειας στο Νομό μας), είτε να αναγκαστεί το Ελληνικό Δημόσιο να υποβάλλεται στην κάλυψη εξόδων διαμονής και εκτός έδρας ημερήσιας αποζημίωσης των αστυνομικών που τυχόν το Αρχηγείο κρίνει απαραίτητη την μετακίνησή τους στην Δ.Α. Ροδόπης για την ενίσχυσή μας προς κάλυψη των υπηρεσιακών μας αναγκών – οι οποίες τυγχάνουν αντιστρόφως ανάλογες της παρούσας αστυνομικής δύναμης και ως εκ τούτου η αντιμετώπισή τους είναι από εντελώς δύσκολη έως και ακατόρθωτη με άλλον τρόπο».
 
Ακολούθως το υπόμνημά της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης παραθέτει τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει η Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης άμεσα να επανενταχθεί στις Αστυνομικές Διευθύνσεις που απαλαμβάνουν τις ευνοϊκές διατάξεις του Π.Δ.75/2016 αλλά και την «έως τότε ενίσχυσή της με αστυνομικό προσωπικό που θα αποσπάται ή θα μετακινείται για τη διαχείριση μεταναστευτικών ροών, όπως ακριβώς και στις άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας που αντιμετωπίζουν παρόμοιες ανάγκες».
 
«Οριστική λύση του προβλήματος» υπογραμμίζει κλείνοντας η Ένωση «θα δώσει η κάλυψη όλων των κενών Οργανικών θέσεων της Δ.Α.Ροδόπης με μεταθέσεις, σε συνδυασμό με την διακοπή των αποσπάσεων σε άλλες Δ.Α. καθώς και στην ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ., της οποίας η λειτουργία θα πρέπει να σημειωθεί ότι υποστηρίζεται με αποσπάσεις αστυνομικού προσωπικού αποκλειστικά από την Δ.Α. Ροδόπης και όχι από άλλες Δ.Α. οι οποίες Διοικητικά ανήκουν σε αυτήν».
 
«Παρακαλούμε για την θετική σας ανταπόκριση και την εκ μέρους σας εκδήλωση των απαιτούμενων διαδικασιών για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος μας, που μοναδικό σκοπό έχει την εύρυθμη λειτουργία των Αστυνομικών μας Υπηρεσιών, ώστε οι πολίτες του τόπου μας να απολαμβάνουν την δικαιούμενη ασφάλεια, με τέτοιο τρόπο μάλιστα που δεν θα επιβαρύνει οικονομικά το Ελληνικό Δημόσιο» καταλήγει το υπόμνημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.