Εκθεση ζωγραφικης της Ολγας Μαριας Αγγελιδου

Νέα έκθεση ζωγραφικής με τίτλο ««Από τη φιγούρα στη φύση», τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν τη Δευτέρα, στις 4 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο στον Βόλο, για την ταλαντούχο συντοπίτισσά μας ζωγράφο Ολγα Μαρία Αγγελίδου.

Για τη ζωγραφική της Όλγας Μαρίας ο Ιστορικός Τέχνης Γιάννης Κολοκοτρώνης στον τελευταίο της κατάλογο σημειώνει:

«…Για την Όλγα Μαρία ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος να εκφράσει τις εντυπώσεις και την πληθώρα των αισθημάτων στην επαφή της με τον κόσμο των ιδεών και των μορφών είναι τα μορφότυπα του Αφηρημένου Εξπρεσιονισμού.

Στον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό εντόπισε τη δυνατότητα να μιλάει με νευρικές πειθαρχημένες χειρονομίες, να αποφεύγει τη λεπτομερή περιγραφή της φόρμας και να δημιουργεί την απροσδιοριστία και τη χαλαρότητα του συνόλου που απαιτείται, ώστε ο θεατής να μπαίνει στη διαδικασία του διαλόγου με το θέμα και το υποβόσκον συναίσθημα.

Στις διαφορετικές στάσεις των μοντέλων, στο εσωτερικό, κυρίως, και λιγότερο στον εξωτερικό χώρο, ξεδιπλώνεται ο εσωτερικός μονόλογος της ζωγράφου. Στις λεπτές, κομψές κινήσεις των χεριών τους η ποιητική μοναχικότητα. Πρόκειται για μια ζωγραφική με κέντρο την ανθρώπινη ύπαρξη».

Ιnfo:
Διάρκεια έκθεσης : 4 Οκτωβρίου έως 16 Οκτωβρίου 2010
Ώρες λειτουργίας : Καθημερινά : 10.00 – 13.30 & 18.00-21.00
Σάββατο: 10.00-13.30
Τηλ. επικοινωνίας : 6904920886, 6944228611

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.