Εκθεση βιβλιου με θεμα «Ταξιδια και περιηγησεις επι χαρτου»

Έντονο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας που προτίμησαν την Κυριακή να απολαύουν τον πρωινό τους καφέ στην πλατεία, προκάλεσε η Έκθεση Βιβλίου Κοινότητας Νέων, η οποία θα είναι ανοιχτή για όσους αγαπούν το βιβλίο έως και τις 24 Μαΐου.

“Ταξίδια και περιηγήσεις επί χάρτου” είναι ο τίτλος της Έκθεσης Βιβλίου, η οποία φιλοξενείται στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής από 22 έως 24 Μαΐου και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου «Εκλογή». «Είναι πολύ ευρύ το θέμα της Έκθεσης, οπότε και τα βιβλία είναι άμεσα σχετιζόμενα με το θέμα, δηλαδή με τα ταξίδια. Αλλά και γενικότερα επειδή η λογοτεχνία η ίδια είναι ένα ταξίδι, έχουμε ένα πολύ ευρύ θέμα, το οποίο σχεδόν πιάνει κάθε θέμα της λογοτεχνίας. Επίσης, υπάρχει πάντα το παιδικό βιβλίο, το οποίο δεν απουσιάζει ποτέ από τις εκθέσεις μας», σύμφωνα με την Ειρήνη Φαϊτού, μέλος του Λογοτεχνικού Τμήματος της Κοινότητας Νέων.

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου που έδειξε έντονο ενδιαφέρον στα βιβλία, «ήταν πολύ όμορφη η αντίδραση του κόσμου. Πριν ακόμη να προλάβουμε να τακτοποιήσουμε τα βιβλία στους πάγκους, είχαν δείξει μεγάλη όρεξη να δουν τι ακριβώς συμβαίνει, να ψάξουν τα βιβλία». Μάλιστα, ο κάθε ενδιαφερόμενος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα παιδιά από το Λογοτεχνικό Τμήμα της Κοινότητας Νέων, τα οποία ήταν πρόθυμα να βοηθήσουν, ακόμα και στα μικρά παιδιά, με τα οποία «είναι πολύ ευχάριστο να συζητάς, να προσπαθείς να τους δείξεις το βιβλίο».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.