Εκθεση τουριστικης προβολης

Έκθεση τουριστικής προβολής πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής από το Δίκτυο Διασυνοριακής Συνεργασίας Νομαρχιών Ελλάδας – Τουρκίας – Βουλγαρίας και την Νομαρχία Ροδόπης. Στην Έκθεση συμμετείχαν η Αδριανούπολη από την Τουρκία, το Κίρτζαλι, το Χάσκοβο και το Σμόλιαν από τη Βουλγαρία.

Στόχος αυτής της διοργάνωσης είναι η προβολή του Δικτύου ως ενιαίο διασυνοριακό τουριστικό προϊόν, καθώς επίσης και η προώθηση και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των Νομαρχιών Ελλάδας – Τουρκίας – Βουλγαρίας, μέλη του Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας σε θέματα καθημερινότητας και τοπικής ανάπτυξης.

«Σήμερα πραγματοποιείται μία έκθεση τουριστικής προβολής που διοργανώνεται από το Δίκτυο Νομαρχιών Ελλάδας – Τουρκίας – Βουλγαρίας σε συνεργασία με τη Νομαρχία Ροδόπης, στόχος είναι η προβολή του Δικτύου ως ενιαίο τουριστικό προϊόν, καθώς επίσης και η προώθηση και η συνεργασία των νομαρχιών μεταξύ Βουλγαρίας – Τουρκίας και Ελλάδος. Σκοπός μας είναι να προβάλουμε τον τόπο μας και τις ομορφιές του και να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, γιατί έχουμε υποχρέωση σ’ αυτόν τον τόπο», δήλωσε η υπεύθυνη Τουριστικής Προβολής στο νομό Ροδόπης, Μαρία Αναγνώστου, η οποία ενημέρωσε ότι θα συνεχιστούν επισκέψεις στην Ξάνθη, την Καβάλα, τη Δράμα και τις Σέρρες. «Θα συνεχίσουμε με κάποιες επισκέψεις, την επόμενη Παρασκευή και το Σάββατο στην Ξάνθη και την Καβάλα και στη συνέχεια στη Δράμα και στις Σέρρες».

Η αντινομάρχης Ροδόπης, Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού, από πλευράς της, εξήγησε ότι οι μέχρι τώρα δράσεις του Δικτύου είχαν άλλο σκοπό. «Οι δράσεις του Δικτύου μέχρι τώρα αποσκοπούσαν αλλού. Είχαμε κάνει διάφορες δραστηριότητες που είχαν να κάνουν με πλημμύρες, με ασθένειες μολυσματικές, όπως και φέτος που κάναμε μία συνάντηση στην Αδριανούπολη σχετικά με το εμπόριο λευκής σαρκός». Ενώ για πρώτη φορά ασχολείται με τον τουρισμό, γεγονός που αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για την προβολή του τοπικού τουριστικού προϊόντος και του νομού μας στους υπόλοιπους νομούς, αλλά και στις γειτονικές χώρες. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί τώρα με τον κάθετο άξονα θα έχουμε πολλούς τουρίστες από τη Βουλγαρία, ενώ γνωρίζουμε ότι έρχονται και πολλοί από την Τουρκία και θα πρέπει να κάνουμε τη Ροδόπη μας ένα στόχο».

Για πολύπλευρη συνεργασία που έχει ξεκινήσει στο πλαίσιο του Δικτύου έκανε λόγο ο νομάρχης Ροδόπης, Άρης Γιαννακίδης. «Έχει ξεκινήσει μια πολύπλευρη συνεργασία με διάφορες ενότητες μέσα στο πλαίσιο του Δικτύου και η σημερινή έχει σχέση με την τουριστική προβολή», είπε ο κ. Γιαννακίδης, τονίζοντας ότι ο ευρύτερος Θρακικός χώρος – χωρίς εθνικά όρια – θα πρέπει να αναπτύξει κοινές αναπτυξιακές στρατηγικές, εστιάζοντας την προσοχή κυρίως στην προσέλκυση τουριστών και αξιοποιώντας κοινά τουριστικά προγράμματα. «Σήμερα λοιπόν είμαστε σε θέση να το κάνουμε, στοχεύοντας στο να αναδείξουμε τις ομορφιές του ευρύτερου Θρακικού χώρου. Είναι μία από τις πολύπλευρες δραστηριότητές μας αυτή η κοινή διασυνοριακή συνεργασία που είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Θα έχει διάρκεια με πολλαπλούς αποδέκτες, αλλά και πολύ σημαντικές θεματικές αναφορές».

Επίσης, ο κ. νομάρχης πρόσθεσε ότι πέρα από τους κοινούς στόχους «σκοπεύουμε να βρούμε και κοινές χρηματοδοτικές πηγές που κυρίως εστιάζονται σε ευρωπαϊκά προγράμματα για να υλοποιήσουμε όσα προανέφερα».



Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.