Εκθεση παραδοσιακων προιοντων και λαικης τεχνης

Έκθεση με θέμα «Κρητικά προϊόντα και είδη λαϊκής τέχνης» διοργανώνει για πρώτη φορά ο Σύλλογος Κρητών Ν. Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης» στο ξενοδοχείο «Arcadia». Η έκθεση, η οποία φιλοξενεί τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, θα λειτουργεί και σήμερα από τις 10:00 μέχρι τις 21:00. Επίσης απόψε στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνεστίαση του Συλλόγου με παραδοσιακή Κρητική κουζίνα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την παραδοσιακή κριτική κουζίνα όπως επίσης και το νόστιμο παραδοσιακό «γαμοπίλαφο» σε συνοδεία της κρητικής μουσικής.

Ο πρόεδρος αναφερόμενος στην έκθεση εξήγησε ότι τα προϊόντα που εκθέτονται είναι τα παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης και έχουν σταλεί από τους φορείς της περιοχής. «Όλοι οι εκθέτες, οι οποίοι είναι περίπου τριάντα, είναι από την Κρήτη. Είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μεγάλες ενώσεις της Κρήτης, του Ηρακλείου, των Πεζών, των Αρχανών, της Σητείας, της Μεσσαράς. Επίσης ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης μας έχει στείλει αρκετά πράγματα. Είναι οι φορείς που έχουν σχέση με το εμπόριο, την λαϊκή τέχνη και τα παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης, όπως είναι τα γλυκά, τα παξιμάδια, τα κρασιά, τα λάδια, τα σαπούνια, τα είδη πλαστικής».

Η συγκεκριμένη έκθεση διοργανώνεται για πρώτη φορά αλλά ο Σύλλογος έχει σκοπός να την καθιερώσει. «Είναι η πρώτη φορά, αλλά εμείς θέλουμε να την καθιερώσουμε. Με την έννοια ότι ο Σύλλογός μας πάντα συμμετέχει στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Θέλουμε να δώσουμε να καταλάβουνε οι άνθρωποι που ζουν εδώ ότι «τα αυγά δεν τα αλωνίζουνε», δηλαδή για να βγάζεις χρήματα πρέπει να δουλέψεις. Υπάρχουνε πολλές δυνατότητες να βγάζεις χρήματα αρκεί να το ψάχνεις. Οι άνθρωποι αυτοί έχουνε καταφέρει να πουλάνε τα προϊόντα που τα παράγουν οι ίδιοι». Ο κ. Διαλεκτάκης
τόνισε ότι ο σκοπός της έκθεσης δεν είναι μόνο να γνωρίσει η τοπική κοινωνία τα προϊόντα της Κρήτης «αλλά να δουν οι Θρακιώτες πώς μπορούν να αξιοποιήσουν τα προϊόντα της περιοχής. Όπως αξιοποιούν οι Κρητικοί τα προϊόντα τα δικά τους το ίδιο μπορεί να γίνει και εδώ».

Τέλος όσον αφορά στην αποψινή συνεστίαση να σημειωθεί ότι η είσοδος είναι 15 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν πρόσκληση από τα γραφεία του Συλλόγου που βρίσκονται στη διεύθυνση Κολοκοτρώνη 4. Όπως επίσης μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 25310 21716.

Σ.Χ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.