Εκθεση με θεμα «Η Ενωμενη Ευρωπημε τη ματια των νεων»

«Η Ενωμένη Ευρώπη με τη ματιά των νέων» είναι το θέμα της έκθεσης που διοργανώνουν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής και το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν. Ροδόπης – Γραφείο Αγωγής Υγείας και τους «Νέους Ευρωπαίους Φεντεραλιστές».

Η έκθεση λειτουργεί από χθες και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2007, στο ισόγειο του Πολυλειτουργικού Κέντρου του Δήμου Κομοτηνής (Γρηγορίου Μαρασλή και Πύργου), από τις 9.30 έως τις 13.30.

Η έκθεση European Vibes αποτελείται από φωτογραφίες, βίντεο και μουσική που προέκυψαν μέσα από πανευρωπαϊκό διαγωνισμό. Οι νέοι κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους με ένα πρωτότυπο τρόπο, για το πώς οραματίζονται την Ευρωπαϊκή ένωση και τι σημαίνει γι’ αυτούς. «Πρόκειται για μια έκθεση που ξεκίνησε από την ευρωπαϊκή κίνηση από τις Βρυξέλλες. Είναι ένας διαγωνισμός στον οποίο συμμετείχαν νέοι καλλιτέχνες απ’ όλη την Ευρώπη. Ο διαγωνισμός αυτός ήταν χωρισμένος σε τρεις κατηγορίες: φωτογραφίας, βίντεο και μουσικής όπου οι νέοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν με βάση τα συναισθήματά τους και τις σκέψεις που τους προκαλεί η Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο υπεύθυνος Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής Σπύρος Νάκος.

Η αξιολόγηση των έργων έγινε από επιτροπή που απαρτίζονταν από επιφανείς προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων και o Pat Cox, πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Margot Wallstrom.

Τα κυριότερα έργα που επιλέχτηκαν ταξιδεύουν στα πλαίσια της έκθεσης σ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήδη η έκθεση ταξίδεψε σε 11 ευρωπαϊκές χώρες και ξεκινώντας από την Κομοτηνή θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και στο Ηράκλειο.

Οι μαθητές της πόλης μας είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν στην έκθεση φωτογραφίας, να γράψουν τις ιδέες τους καθώς και τα αισθήματα, που τους δημιουργεί κάθε έργο. Έτσι, χθες επισκέφθηκαν την έκθεση τα πρώτα γκρουπ των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής από τα 15 περίπου γκρουπ μαθητών των Γυμνασίων της πόλης μας, που πρόκειται να επισκεφθούν την έκθεση.

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να δουν τα έργα, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησαν βίντεο με έργα που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό. Ακολούθησε συζήτηση με τους νέους γύρω από το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πώς την οραματίζονται. Στη συζήτηση λαμβάνουν μέρος και νέοι από άλλες ευρωπαϊκές χώρες φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus.

Να σημειωθεί ότι η έκθεση λειτουργεί από την Τρίτη 30 Οκτωβρίου και θα λειτουργεί μέχρι την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2007, στο ισόγειο του Πολυλειτουργικού Κέντρου του Δήμου Κομοτηνής (Γρηγορίου Μαρασλή και Πύργου) και ώρες: 9.30-13.30.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.