Εκθεση φωτογραφιας για το ηρωικο επος του 1940

Από το Στρατιωτικό Μουσείου Κομοτηνής με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Από την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 3 Νοεμβρίου πραγματοποιείται έκθεση φωτογραφίας στο Στρατιωτικό Μουσείο Κομοτηνής, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στην έναρξη της έκθεσης παρευρέθηκαν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην πολύ ενδιαφέρουσα και επεξηγηματική παρουσίαση των στιγμιότυπων, που περιλαμβάνουν πτυχές του πολέμου και των κατορθωμάτων του ελληνικού στρατού την περίοδο του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου, της Κατοχής και της επικείμενης απελευθέρωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κέντρο του εκθεσιακού χώρου υπάρχει στήλη ονομάτων που περιλαμβάνει όλους τους μάχιμους πεσόντες του νομού Ροδόπης κατά την περίοδο ‘40-‘41.

 

«Να θυμόμαστε αυτούς, στους οποίους χρωστάει ο τόπος την ελευθερία του»

 
Σχολιάζοντας την σημασία των ημερών προς την εθνική επέτειο, ο Διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Πεζικού, Λεωνίδας Γιοβάνης, τόνισε ότι «οφείλουμε να θυμόμαστε και τιμούμε όλους αυτούς οι οποίοι θυσιάστηκαν για την πατρίδα για να είναι ο τόπος ελεύθερος». Ο ίδιος απεύθυνε κάλεσμα προς όλους, ιδίως δε τη νέα γενιά και τα σχολεία να παρακολουθήσουν την έκθεση, η οποία είναι άριστα οργανωμένη.


 
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι:
 
Τρίτη έως Παρασκευή 09:00 – 14:00
Τετάρτη 17:00 – 20:00
Σάββατο και Κυριακή 10:00 – 13:00
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.