Εκθεση φωτογραφιας αγριων ζωων

Με Έκθεση φωτογραφίας συμμετείχε στην Εβδομάδα Περιβάλλοντος που διοργάνωσε η Αντιδημαρχεία Περιβάλλοντος Κομοτηνής το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων και η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης.

Φωτογραφίες με άγρια ζώα που καταφτάνουν στο Κέντρο είτε τραυματισμένα, είτε πυροβολημένα, είτε δηλητηριασμένα και όπου τους παρέχεται απαραίτητη φροντίδα, είχαν ευκαιρία να δουν όσοι πέρασαν από το Άλσος Αγίας Παρασκευής το απόγευμα της Παρασκευής.

«Από το 1985 έχει ξεκινήσει η δράση του ΕΚΠΑΖ. Έχει περιθάλψει πάρα πολλά άγρια ζώα, πουλιά, κατά κύριο λόγο. Κάθε χρόνο φτάνουν στο Κέντρο περίπου 4.000-4.500 πουλιά και άλλα θλαστικά, τραυματισμένα, πυροβολημένα, δηλητηριασμένα», είπε στον ΠτΘ η Σοφία Προύσαλη, κτηνίατρος και συνεργάτης του Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων.

Τα κεντρικά κτίρια του ΕΚΠΑΖ είναι στην Αίγινα. Επίσης, υπάρχει Σταθμός Πρώτων Βοηθειών στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δέχεται τα ζώα της Βόρειας Ελλάδας και έχει συνεργάτες σε διάφορες πόλεις για αυτό το σκοπό. Το ΕΚΠΑΖ είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που σκοπό έχει την περίθαλψη και την επανένταξη στη φύση των άγριων ζώων που βρίσκονται τραυματισμένα, άρρωστα, αδύναμα ή ορφανά στη χώρα μας. Ιδρύθηκε από προσωπική πρωτοβουλία, στηρίζεται στην εθελοντική εργασία και οι πόροι του προέρχονται από δωρεές και εισφορές φίλων του.

Άλλες δραστηριότητες του Κέντρου περιλαμβάνουν την καταγραφή των πιέσεων που δέχεται η πανίδα της Ελλάδας, καθώς και την ευαισθητοποίηση του κοινού για αυτά τα προβλήματα.

Δυστυχώς, όμως, χρόνο με το χρόνο το κόστος λειτουργίας του Κέντρου, σύμφωνα με την κ. Προύσαλη, ανεβαίνει δραματικά και «χρειαζόμαστε άμεσα τόσο την οικονομική υποστήριξη, όσο και τη συνεργασία όλων εκείνων που αγαπούν τη φύση».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.