«Εκθεση Δημιουργιας 2007»

Πασχαλινές κατασκευές και πασχαλινές κάρτες, χειροποίητα αντικείμενα, όπως ξύλινες εικόνες και ξύλινες αγιογραφίες, λαμπάδες, κεντήματα, κάρτες, πλεκτά, μπορντούρες τοίχου, πίνακες ζωγραφικής καθώς και μια ποιητική συλλογή σε συνεργασία με το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, είναι τα έργα των μελών του Συλλόγου «Περπατώ» που περιλαμβάνει η «Έκθεση Δημιουργία 2007».

Η Έκθεση λειτούργησε για μια μέρα προχθές στην αίθουσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής, ενώ θα είναι ανοιχτή για το κοινό για άλλη μια βδομάδα στα γραφεία του Συλλόγου (Πολυλειτουργικό Κέντρο).

Με περισσότερα έργα που συμπληρώνουν τις Πασχαλινές κατασκευές -οι οποίες αποτελούσαν τα βασικά έργα στις προηγούμενες Πασχαλινές διοργανώσεις του Συλλόγου «Περπατώ»- εμπλουτίστηκε η φετινή «Έκθεση Δημιουργίας».

«Φέτος είναι μια έκθεση που περιλαμβάνει περισσότερα έργα των παιδιών. Εκτός από το Πασχαλινό κομμάτι που το έχουμε κάθε χρόνο, φέτος η Έκθεση περιλαμβάνει χειροτεχνίες, πλεκτά, κεντητά, καθώς επίσης πίνακες ζωγραφικής, ποίηση και διάφορες άλλες κατασκευές των παιδιών. Θέλαμε έτσι να δείξουμε ότι κάθε χρόνο τα μέλη του Συλλόγου «Περπατώ» ανεβαίνουν και δημιουργούν πάντα κάτι παραπάνω για όλους εσάς», σύμφωνα με την Ντίνα Τοκούτση, κοινωνική λειτουργός του Συλλόγου «Περπατώ».

Να φέρει κοντά τα μέλη του Συλλόγου αλλά και τα άτομα με αναπηρίες, γενικότερα, μέσα από δημιουργική απασχόληση είναι ο βασικός στόχος αυτού του είδους διοργανώσεων του Συλλόγου. «Ο βασικότερος στόχος του Συλλόγου, κάνοντας αυτές τις δημιουργίες και εκθέσεις, είναι να μαζεύονται τα μέλη του Συλλόγου και γενικότερα τα άτομα με αναπηρίες του νομού Ροδόπης στο Πολυλειτουργικό Κέντρο προκειμένου μέσα απ’ αυτές τις δημιουργίες να καταφέρουμε να τους δίνουμε ένα κίνητρο για να βγουν απ’ το σπίτι, να κάνουν παρέες και να νιώθουν ότι κάνουν κάτι δημιουργικό όχι θεωρητικά αλλά και πρακτικά, γιατί μέσα απ’ αυτές τις δημιουργίες που κάνουν, ο Σύλλογος στηρίζεται και οικονομικά. Αυτό το βλέπουν τα παιδιά και τους γεμίζει επιπλέον χαρά γιατί στηρίζουν μ’ αυτό τον τρόπο τον Σύλλογο», όπως ανέφερε ο Άλεξ Ταξιλδάρης, πρόεδρος του Συλλόγου «Περπατώ». Με την ευκαιρία ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου γι’ αυτή την συνέπειά τους, τους κοινωνικούς λειτουργούς που οργανώνουν τα απογεύματα δημιουργίας στο Σύλλογο «Περπατώ», καθώς επίσης και τους φοιτητές που κάνουν την πρακτική τους άσκηση και τους εθελοντές που συμβάλλουν στο να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πέραν από τις εκθέσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, στα σχέδια του Συλλόγου «Περπατώ» είναι να προγραμματίσει τέτοιου είδους διοργάνωση και μέσα στο καλοκαίρι. «Θα το κάνουμε και το καλοκαίρι με επιπλέον δημιουργίες». Γι’ αυτό ο πρόεδρος του Συλλόγου απευθύνει κάλεσμα προς όσους Κομοτηναίους πιστεύουν ότι έχουν μια ιδέα και μπορούν να βοηθήσουν είτε με κοσμήματα, είτε με άλλες δημιουργίες, τονίζοντας ότι είναι ευπρόσδεκτοι και «μπορούν να έρθουν για να μας δώσουν τις ιδέες τους».

Δεν παρέλειψε να τονίσει και το ενδιαφέρον των φορέων της περιοχής που προμηθεύονται τις κάρτες τους από το Σύλλογο, στηρίζοντας οικονομικά το Σύλλογο. «Οι φορείς είναι πάντα αρωγοί και αγοράζουν συχνά ευχετήριες κάρτες από το Σύλλογό μας».

Τέλος, ας σημειωθεί ότι η Έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό για μια βδομάδα, στα γραφεία του Συλλόγου «Περπατώ» στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.