Εκθεση Αγιογραφιας στο Ιδρυμα Θρακικης Τεχνης και Παραδοσης στην Ξανθη εγκαινιασε ο Γ.Γ. της Περιφερειας Μιχαλης Αγγελοπουλος

Την έκθεση αγιογραφίας με έργα Θρακιωτών δημιουργών και με θέμα «Αυστηρότητα και Ελευθερία», η οποία διοργανώνεται από το ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και υπό την αρωγή της Γενικής Γραμματείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, εγκαινίασε χθες ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Ο κ. Αγγελόπουλος
, σημείωσε μεταξύ άλλων, πως «πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια του Ιδρύματος και της Περιφέρειας και κυρίως των ίδιων των δημιουργών, που στόχο έχει την προσφορά στη Θράκη». Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημαντικότητα του ότι «οι ίδιοι οι καλλιτέχνες μέσα από τα έργα τους αναδεικνύουν τον τόπο τους, τη Θράκη», ενώ αναφερόμενος στη θεματολογία της έκθεσης, επισήμανε χαρακτηριστικά, ότι «για να φτάσουμε στην ελευθερία, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι με αυστηρότητα στο στόχο μας». Τέλος, εξήρε τη δραστηριότητα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης το οποίο όπως τόνισε «μέσα από σημαντικές εκδηλώσεις που κατά καιρούς έχουν φιλοξενήσει σπουδαίους καλλιτέχνες και πνευματικούς ανθρώπους, προβάλει τη Θράκη».

Στην έκθεση, η οποία θα λειτουργεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, συμμετέχουν με έργα τους, οι αγιογράφοι: Νικόλαος Αναγνώστης και Πέτρος Μπίνος από το νομό Ξάνθης, Πελαγία Μαρμαρά από το νομό Έβρου και Παναγιώτης Παπαλεξάνδρου από το νομό Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.