Εκταμιευτηκαν τα 4 εκατομμυρια ευρω για την Ενωμενη Κλωστουφαντουργια

Τα δεδουλευμένα των δύο μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου κατατέθηκαν στους εργαζόμενους της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας μετά την εκταμίευση 4 εκατομμυρίων ευρώ από την Αγροτική και Εθνική Τράπεζα, ενώ αναμένεται μέχρι τέλους της εβδομάδας να εκταμιευτούν και τα υπόλοιπα χρήματα.

Συγκεκριμένα την προηγούμενη Παρασκευή οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν το μισθό Σεπτεμβρίου και χθες Τρίτη το μισθό Οκτωβρίου με τα χρήματα που εκταμιεύτηκαν από Αγροτική και Εθνική τράπεζα. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στα Κλωστήρια Λαναρά Φιλιώ Αθανασίου «έχουν συμφωνήσει και οι άλλες τράπεζες για την εκταμίευση και όπως έχει ειπωθεί, και μάλιστα από τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, τα θέματα είναι διαδικαστικά. Σύμφωνα με αυτά που ειπώθηκαν μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί το θέμα και θα εξοφληθούμε».

Όπως σημειώνει η κ. Αθανασίου τα εργοστάσια έχουν παραγγελίες, «πιεζόμαστε να πάμε κατά κάποιο τρόπο στις δουλειές μας αλλά λόγω της επίσχεσης εργασίας και αν δεν ολοκληρωθεί η εκταμίευση και δεν μας πληρώσουν τα δεδουλευμένα δεν εργαζόμαστε. Υπάρχουν ακόμη πελάτες, τα Κλωστήρια είναι τα μόνα εργοστάσια που θα δουλέψουν, άσχετα αν κάποιοι εργαζόμενοι έχουν αποχωρήσει γιατί δεν μπόρεσαν να αντέξουν αυτή την κατάσταση. Ελπίζουμε όλα να πάμε καλά. Και αυτό βέβαια δεν εξαρτάται από τους εργαζόμενους γιατί οι εργαζόμενοι έχουν όρεξη για δουλειά, η διοίκηση της Εταιρείας θα πρέπει να δουλέψει ώστε από εδώ και στο εξής να μην υπάρξουν άλλα λάθη για να μπορούν να δουλέψουν τα εργοστάσια που είναι ολοκαίνουργα και κινδυνεύουν να κλείσουν».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.