Εκτακτο επιδομα για την υπερεργασια και προτεραιοτητα στον εμβολιασμο για τους αστυνομικους ζητα η ΕΑΥΡ

Επιστολή απέστειλε στον υπ. Προστασίας του Πολίτη, στον Αρχηγό της Αστυνομίας και στους Βουλευτές Ροδόπης

Έκτακτο επίδομα στους αστυνομικούς καθώς και κατά προτεραιότητα εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης με ανοιχτή επιστολή της προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη και τους τρείς Βουλευτές Ροδόπης, κ.κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, Δημήτρη Χαρίτου και Ιλχάν Αχμέτ

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΑΥΡ

«Αξιότιμοι,
κ. Υπουργέ, κ. Αρχηγέ ,κ.κ Βουλευτές Ν. Ροδόπης,

Οι Έλληνες αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή δίνουν μάχη στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας (covid-19), διεξάγοντας καθημερινά χιλιάδες ελέγχους, ενώ παράλληλα δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή  να υπερασπίζονται αποτελεσματικά την φύλαξη των συνόρων της Χώρας – με αποκορύφωμα την αναχαίτιση της σφοδρής, κατευθυνόμενης, συντονισμένης προσπάθειας εισόδου χιλιάδων παράνομων μεταναστών , οι οποίοι καθοδηγούμενοι από τη γείτονα χώρα επιχείρησαν να εισέλθουν λάθρα στη δική μας Χώρα διαμέσω του  Έβρου, τη διαχείριση των παράνομων μεταναστών που βρίσκονται στον Έβρο, στα νησιά μας και στην ενδοχώρα, την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και να διεκπεραιώνουν ουκ ολίγα πάρεργα που τους ανατίθενται συνεχώς.

Όλα αυτά ,με γενικώς ελλιπή υλικοτεχνικό εξοπλισμό, για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, αλλά και ειδικότερα χωρίς τα  απαραίτητο εφόδια για την προστασία τους στην μάχη που δίνουν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid-19, με αποτέλεσμα να μετράμε εκατοντάδες νοσούντες αστυνομικούς ,αλλά και να βιώσουμε την τραγική απώλεια τεσσάρων συναδέλφων μας θυμάτων του κορωνοϊού.

Επιπρόσθετα δε, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο οι άδειες μας τελούν κάθε λίγο και λιγάκι σε αναστολή και φυσικά οι ώρες υπερεργασίας είναι αμέτρητες ,ατελείωτες και έως τώρα απλήρωτες.

Εμείς οι αστυνομικοί ,πάντα με πίστη, αφοσίωση, αγόγγυστα και με αυταπάρνηση, επιτελούσαμε, επιτελούμε και διαχρονικά θα συνεχίσουμε να επιτελούμε το καθήκον μας απέναντι στην πατρίδα μας και στους συμπολίτες μας που υπηρετούμε.

 Διαχρονικά οι Κυβερνήσεις, παρότι όφειλαν να αναγνωρίσουν έμπρακτα τον σκληρό, επίπονο, Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό καθημερινό αγώνα που δίνουν οι Έλληνες και Ελληνίδες αστυνομικοί ταγμένοι στο καθήκον της διασφάλισης της εσωτερικής ασφάλειας και της ασφάλειας των συνόρων της Χώρας μας ,δυστυχώς ως τώρα καμία Κυβέρνηση δεν το έχουν πράξει.

Συντασσόμενοι με την ομοσπονδίας μας ,απευθυνόμαστε προς όλους τους αποδέκτες της επιστολής αυτής και χωρίς ούτε στιγμή να απεμπολούμε το δίκαιο και αυτονόητο αίτημά μας για την αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό, θεωρούμε ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι αστυνομικοί και η υπερεργασία που παρέχουν από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να διασφαλιστεί ο περιορισμός της εξάπλωσης του φονικού ιού , όχι απλά δικαιολογούν αλλά επιβάλλουν την υπαγωγή μας στις κατηγορίες εργαζομένων που θα επιδοτηθούν εκτάκτως από την Κυβέρνηση και ως εκ τούτου αιτούμαστε την από μέρους σας εκδήλωση των απαραίτητων ενεργειών για την ανάδειξη του αιτήματός μας και την ικανοποίησή του.

Επίσης, αιτούμαστε την υπαγωγή μας στις κατηγορίες εργαζομένων –πολιτών που θα έχουν, την κατά  άμεση προτεραιότητα πρόσβαση στο προαιρετικό εμβολιασμό κατά του covid-19, καθότι οι αστυνομικοί είμαστε αυτοί που μαχόμαστε στην πρώτη γραμμή αυτού του ασύμμετρου πολέμου.

Με τον τρόπο αυτό, η Πολιτεία θα δώσει ένα  έμπρακτο δείγμα ότι αναγνωρίζει το αδιαμφισβήτητα πολύ σημαντικό  έργο που προσφέρει η Ελληνική Αστυνομία  στην αντιμετώπιση της πανδημίας και θα διορθώνει την αδικία που συντελέστηκε, την Άνοιξη του 2020, σε βάρος των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.