Εκτακτη ενισχυση σε δυο πυροπληκτους απο τον δημο Κομοτηνης

Είχαν δει τα σπίτια τους να καταστρέφονται μερικώς ή ολοσχερώς από πυρκαγιές

Τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε δύο άπορους συμπολίτες μας, που είδαν τα σπίτια τους να τυλίγονται στις φλόγες και να υφίστανται εκτεταμένες ζημιές ή ακόμα και ολοσχερή καταστροφή, ενέκρινε στην τελευταία συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Κομοτηνής. Πρόκειται για χρηματική ενίσχυση ύψους 1.000 ευρώ για τον καθένα από τους δύο ιδιοκτήτες οικείων, που επλήγησαν από πυρκαγιά.
 
Η πρώτη περίπτωση έγινε τον Νοέμβριο του 2015 στον οικισμό της Μελέτης. Από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε μονοκατοικία, κάηκαν είδη κλινόστρωσης, έπιπλα, ηλεκτρικές και οικιακές συσκευές, καθώς και διάφορα ατοµικά οικογενειακά έγγραφα, σχέδια σπιτιού και χρήματα.
 
Στη δεύτερη και πιο πρόσφατη περίπτωση, θύμα ήταν ο ιδιοκτήτης διπλοκατοικίας στον οικισμό του Ηφαίστου. Στον πρώτο όροφο της οικοδομής εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις 8 του περασμένου Φεβρουαρίου, με συνέπεια να καεί ολοσχερώς το διαμέρισμα, εμβαδού 30 τ.μ. περίπου.
 
Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής έλαβαν καταρχήν υπόψιν τους τις σχετικές διατάξεις νόμου και τις αντίστοιχες πράξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κατά τα οποία οι δήμοι οφείλουν στο πλαίσιο της κοινωνικής τους πολιτικής να μεριμνούν για τη στήριξη των δημοτών τους, που βρίσκονται αποδεδειγμένα σε οικονομική δυσχέρεια και αδυνατούν να αντιμετωπίσουν άμεσες και στοιχειώδεις βιοτικές ανάγκες, οι οποίες έχουν χαρακτήρα έκτακτο και εξαιρετικό ή οφείλονται σε απρόβλεπτα και αιφνίδια περιστατικά. Επιπλέον έλαβαν υπόψιν ότι από την επιτόπια έρευνα, που διεξήγαγε η κοινωνική λειτουργός του δήμου και από τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών που απαιτούνται για αυτές τις περιπτώσεις, προέκυπτε πράγματι ότι οι ανωτέρω πληγέντες έχριζαν της άμεσης οικονομικής στήριξης του δήμου. Μετά ταύτα, τα μέλη του οργάνου κατέληξαν ομόφωνα στην απόφαση να εγκρίνουν τη χορήγηση συνολικού ποσού ύψους 2.000 ευρώ, που θα διανεμηθεί ισόποσα στους δύο πυρόπληκτους συμπολίτες μας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.