Εκσυγχρονισμος υποδομων στο καμπινγκ Φαναριου

Ο νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης είχε σειρά επαφών στην Αθήνα την Τρίτη και την Τετάρτη με κυβερνητικά στελέχη, σε μια προσπάθεια διασφάλισης θέσεων που θα ενισχύσουν το στελεχιακό δυναμικό της νομαρχίας Ροδόπης, όπως και δρομολόγησης του εκσυγχρονισμού των υποδομών στο υφιστάμενο κάμπινγκ Φαναρίου και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επιδίωξη του κ. Γιαννακίδη παραμένει ένα ραντεβού με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Γιαννακίδης περιέγραψε τις επαφές του τελευταίου διημέρου.«Την Τρίτη είχαμε μια συνεργασία με τους δημάρχους Μαρώνειας και Αιγείρου κ.κ. Παπανικολάου και Λίτσο και τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη πάνω σε διάφορα θέματα, κυρίως, όμως, εστιάσαμε στην πρόταση που είχαμε κάνει για την επαναοριοθέτηση της Συνθήκης Ραμσάρ ενόψει της προσυπογραφής της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Συναντήσαμε τον αρμόδιο υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Σταύρο Καλογιάννη, και είδαμε ότι το αίτημά μας ικανοποιείται. Θεωρώ ότι πολύ σύντομα, μέχρι τα τέλη του Απρίλη θα έχουν γίνει και οι ανάλογες προσυπογραφές. Επομένως, την πρόταση που υποβάλαμε σαν τοπική κοινωνία για την αλλαγή χρήσεων γης και τις επαναοριοθετήσεις ικανοποιείται».

Την Τετάρτη οι κ.κ. Γιαννακίδης και Λίτσος συναντήθηκαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρίας «Τουριστικά Ακίνητα», Χάρη Κοκκώση, με αντικείμενο συζήτησης «τον εκσυγχρονισμό των υποδομών στο υφιστάμενο κάμπινγκ και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς κι ένα διαχειριστικό σχήμα που να καλύπτει τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας, όπου ο δήμος να είναι συμμέτοχος με τα Τουριστικά Ακίνητα για τη διαχείριση του συγκεκριμένου κάμπινγκ. Δεσμευτήκαμε για τη χρονιά που διανύουμε να γίνει μια προγραμματική σύμβαση 6 έως 8 μηνών, όπου θα υπάρχουν οριοθετημένες αρμοδιότητες και να γίνει μια χρηματοδότηση για να καλύψουμε τις αποκαταστάσεις των ζημιών στο υφιστάμενο κάμπινγκ και παράλληλα να προχωρήσουν μια σειρά από μελέτες που κυρίως εστιάζονται σε θέματα οικολογικού τουρισμού και οικοτουρισμού, με στόχο την επόμενη χρονιά να γίνουν παρεμβάσεις και έργα για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Είχα, επίσης, μια επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του κ. Σουφλιά, τον κ. Χατζηγιάννη, στον οποίο είχα στείλει ένα υπόμνημα με αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, που αφορούν κύρια τις αποκαταστάσεις ζημιών από τις πρόσφατες πλημμύρες, όπως και την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μας»
περιέγραψε.

Εν αναμονή για το φράγμα των Συμβόλων

Ο κ. Γιαννακίδης μετέφερε ότι επικαιροποίησαν με το δήμαρχο Κομοτηνής Δ. Κοτσάκη το διαχρονικό τους αίτημα για την κατασκευή του φράγματος των Συμβόλων και αναμένουν να προγραμματιστεί μια σύσκεψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ, παρουσία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά.

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις προς τους πλημμυροπαθείς του Νοέμβρη, ο Α. Γιαννακίδης εξήγησε ότι με το θέμα ασχολείται ο υφυπουργός Οικονομίας Γιώργος Κωνσταντόπουλος. «Η όλη διαδικασία έχει τελεσφορήσει και αναμένεται η προσυπογραφή από τον Γ. Αλογοσκούφη για ν’ αρχίσουν οι εκταμιεύσεις». Ο ίδιος ο νομάρχης δεν γνωρίζει εάν μέσα στο Μάρτη θα λυθεί το θέμα και η απάντηση που λαμβάνει είναι «από μέρα σε μέρα».

Επίσης, ο νομάρχης Ροδόπης είχε μια επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του υπουργείο Εσωτερικών κ. Γεωργιάδη σε σχέση με το αίτημα για νέες θέσεις εργασίας στο νομαρχιακό διαμέρισμα Ροδόπης, αλλά και για χρηματοδοτήσεις που θ’ αντιμετωπίσουν τις ζημιές των πλημμυρών και επιδιώκει να συναντήσει τον υπουργό Π. Παυλόπουλο για να μεταφέρει δια ζώσης τις αξιώσεις για το νομό.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.