Εκσυγχρονισμος στον ΟΓΑ

Έντεκα παρεμβάσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των 2,5 εκατομμυρίων, άμεσα και έμμεσα, ασφαλισμένων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων παρουσίασε, το μεσημέρι της Τρίτης, ο υπουργός Eργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Γιαννίτσης. Επισημαίνοντας συνεχώς την προσπάθεια της κυβέρνησης για τη «βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη», ο κ. Γιαννίτσης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του ΟΓΑ, μετά και τη μετατροπή του σε ταμείο κύριας ασφάλισης.

Εξέχουσα θέση στη νέα δομή του ΟΓΑ κατέχει το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων. Ο τετραψήφιος αριθμός 1464 παρέχει πληροφορίες και διευκρινήσεις για τις προϋποθέσεις ασφάλισης και συνταξιοδότησης των δικαιούχων. Το νέο τηλεφωνικό κέντρο, μάλιστα, δέχθηκε περισσότερες από 15.000 κλήσεις μόνον κατά τις πρώτες τέσσερις ημέρες λειτουργίας του.

Ο Τάσος Γιαννίτσης αναφέρθηκε, επίσης, στη βελτίωση της μηχανογραφικής υποδομής του ΟΓΑ, αλλά και στην αλλαγή νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας του, ώστε να μειωθεί ο χρόνος απονομής των συντάξεων και να επιταχυνθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών. Παράλληλα, ο υπουργός Eργασίας επιβεβαίωσε ότι οι κατώτατες αγροτικές συντάξεις θα αυξηθούν κατά 5.000 δραχμές ετησίως την προσεχή διετία. Σημείωσε δε ότι από το 1999 (μαζί με την αύξηση των 5.000 από 1/1/2002) οι κατώτατες συντάξεις έχουν παρουσιάσει ονομαστική αύξηση κατά 60,2%, ενώ η δραχμική αύξηση έφθασε τις 140.000 ετησίως για κάθε δικαιούχο.

Στις προτεραιότητες του ΟΓΑ για το προσεχές διάστημα είναι η ίδρυση νέων υποκαταστημάτων στις πρωτεύουσες όλων των νομών της χώρας ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων. Ήδη τα δύο νέα περιφερειακά καταστήματα, σε Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη, έχουν περιορίσει τον φόρτο των κεντρικών υπηρεσιών και εξυπηρετούν το 26% των ασφαλισμένων.Oπως ανακοίνωσε ο Υπουργός το νέο έτος προβλέπεται η λειτουργία τριών περιφερειακών καταστημάτων στη Θεσσαλία, στη Δυτική Ελλάδα και στην Ανατολική Μακεδονία -Θράκη. Από τη συνέντευξη του Τ. Γιαννίτση δεν απουσίασαν και τα σχόλια για τις πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με το νέο κύκλο συζήτησης για το Ασφαλιστικό, αλλά και για την αλλαγή του καθεστώτος ασφάλισης των δημοσίων υπαλλήλων. Ο Υπουργός Eργασίας θέλησε να μην επιτρέψει τη δημιουργία ενός νέου κύκλου φημών για το Ασφαλιστικό, επισήμανε ότι το τμήμα της μελέτης του βρετανικού οίκου Government Actuarys Department δεν έχει παραδοθεί ακόμη (σ.σ. όπως και αυτό για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα) και τόνισε ότι όποτε παραδοθούν νέα στοιχεία, αυτά θα δημοσιοποιηθούν για την ενημέρωση όλων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.