Εκσυγχρονισμο του στολου απορριμματοφορων θελει ο Δημος Κομοτηνης

Το πρώτο βήμα η προμήθεια τριών απορριμματοφόρων τύπου πρέσας

Η ανάγκη εκσυγχρονισμού του στόλου αποκομιδής απορριμμάτων του οδηγεί τον Δήμο Κομοτηνής στην προμήθεια 3 νέων απορριμματοφόρων τύπου πρέσας 16 κυβικών μέτρων, την οποία αναμένεται σε δεύτερη φάση να ακολουθήσουν και άλλες.
 
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο στόλος των απορριμματοφόρων έχει αρχίσει να δείχνει την παλαιότητά του και δεν επαρκεί πλέον για την κάλυψη του συνόλου της επικράτειας τουΔήμου.
 
Και αυτό γιατί πολλά απορριμματοφόρα λόγω παλαιότητας και συχνών αβαριών τίθενται εκτός λειτουργίας, με την επισκευή στα παλαιότερα των οχημάτων να έχει γίνει πλέον ασύμφορη, για αυτό και θα προχωρήσει η αγορά τριών νέων απορριμματοφόρων.
 
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 483.000 ευρώ, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των συμβάσεων τόσο του Δήμου Κομοτηνής όσο και άλλων Δήμων όπου οι προσφορές κρίνονται μόνο από τιμή, κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής.
 
Τα τρία αυτά απορριμματοφόρα αναμένεται να είναι τα πρώτα από ένα σημαντικό αριθμό οχημάτων που θα προμηθευτεί ο Δήμος Κομοτηνής, ενόψει και της συνέχισης της υλοποίησης του περιφερειακού σχεδιασμού για τα απορρίμματα, που προβλέπει τη διαχείριση των χώρων υπολειμμάτων και ανακύκλωσης από τη ΔΙΑΑΜΑΘ, αφήνοντας την αποκομιδή στους κατά τόπους Δήμους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.