Εκπαιδευση με συγχρονες τεχνολογιες

Στη Μ.Μ. Κωνσταντίου, απέναντι από το Ξενία, έγιναν το βράδυ του Σαββάτου τα εγκαίνια του Κέντρου Ξένων Γλωσσών IQ, το οποίο διαμορφώθηκε από τις καθηγήτριες αγγλικής γλώσσας Γεωργία Παπαβασιλείου και Βικτώρια Πατσαβούδη. Στη γιορτή συγκεντρώθηκαν συγγενείς, φίλοι αλλά και μαθητές του φροντιστηρίου, προσπαθώντας να πάρουν μια γεύση απ’ τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που βρίσκονταν σε μία από τις αίθουσες.

Η ιδιωτική εκπαίδευση προσπαθεί να κάνει όλο και περισσότερα βήματα προς την κατεύθυνση του σύγχρονου σχολείου και η Βικτώρια Πατσαβούδη με τη Γεωργία Παπαβασιλείου επέλεξαν να διδάσκονται οι ξένες γλώσσες στο IQ με πρόσθετα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τα προγράμματα είναι ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά και συνδυάζουν το κείμενο με την εικόνα και τον ήχο, διευκολύνοντας την εκμάθηση και κινητοποιώντας το ενδιαφέρον των παιδιών.

Πριν όμως από την εξοικείωση με τον υπολογιστή οι μαθητές του IQ, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, περιεργάστηκαν τις φρεσκοβαμμένες αίθουσες, επιλέγοντας να παίξουν με τους Η/Υ αντί να μάθουν την ξένη γλώσσα.

Οι δύο νεαρές ιδιοκτήτριες αριθμούν ήδη 11 χρόνια στη φροντιστηριακή εκπαίδευση και δίνουν έμφαση στο εξειδικευμένο προσωπικό, τα ολιγομελή τμήματα και την παρουσία native speaker στις πρώτες μαθησιακές απόπειρες των παιδιών για την άμεση επαφή με τη σωστή εκφορά της γλώσσας.

Ως ηλικιακή αφετηρία προσδιορίζουν τα 4-6 έτη, ενώ η επαφή με το γραπτό γίνεται στη δευτέρα με τρίτη δημοτικού.

Σε μια μέρα όμως εγκαινίων οι κυρίες Παπαβασιλείου και Πατσαβούδη δεν αναλώθηκαν στην ανάπτυξη διδακτικών μεθόδων, αλλά απόλαυσαν με τους φίλους τους στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του φροντιστηρίου τον πλούσιο μπουφέ και τη συζήτηση.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.