Εκοψε παρανομες συνδεσεις αρδευσης η ΔΕΥΑΚ στην περιοχη της Ιαμπολης

Για να λύσει το πρόβλημα της λειψυδρίας που είχε ο οικισμός

Λύθηκε το πρόβλημα της ύδρευσης στον οικισμό της Ιάμπολης, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Στράτο Τσακιρίδη, για το οποίο οι κάτοικοι είχαν πρόσφατα διαμαρτυρηθεί εντόνως, με τον εντοπισμό και την απομόνωση συνδέσεων που χρησιμοποιούνταν για άρδευση και όχι ύδρευση.
 
«Πρώτο βασικό και κύριο μέλημα της ΔΕΥΑΚ είναι η ύδρευση» σημείωσε ο κ. Τσακιρίδης, σημειώνοντας πως όπου περισσεύει το νερό, δίνουν και για άρδευση, αλλά πάντα προτεραιότητα παραμένει η ύδρευση την οποία θεωρεί πως έχουν διασφαλίσει για όλους τους  οικισμούς.
 
Σε περιπτώσεις που παρουσιάστηκαν φαινόμενα έλλειψης νερού, όπως πρόσφατα στην Ιάμπολη, υπήρξε αλόγιστη χρήση του νερού για την άρδευση.
 
Για το συγκεκριμένο οικισμό, μόλις τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ εντόπισαν παράνομες συνδέσεις από τον αγωγό και τις απομόνωσαν, αποκαταστάθηκε κανονικά η ύδρευση, και ο οικισμός έχει κανονικά νερό.
 
Το θέμα της χρήσης νερού για άρδευση υπήρχε πάντα, αλλά δεν φαινόταν γιατί τον Απρίλιο και τον Μάιο είχε κατά τόπους βροχές στην περιοχή, και δεν υπήρχε ανάγκη ποτίσματος, αλλά φέτος λόγω της ανομβρίας τραβούσαν από το νερό της ύδρευσης.
 
Όσο για τους οικισμούς στην παραλιακή ζώνη, που πέρυσι είχαν να αντιμετωπίσουν θέματα υφαλμύρωσης στο πόσιμο νερό, ήδη λειτουργούν γεωτρήσεις που έχουν εκσυγχρονιστεί, ενώ περιμένουν την αδειοδότηση της περυσινής γεώτρησης, που θεωρεί πως θα ενισχύσει την ύδρευση όλης της ζώνης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.