Εκοψαν την πιτα τους οι γιατροι

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε γνωστό ξενοδοχείο της Κομοτηνής το πρωί της Κυριακής. Στην εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη δράση του Συλλόγου κατά το 2005 καθώς και τα μελλοντικά τους σχέδια. Επίσης τιμήθηκε για την προσφορά του στον Ιατρικό Σύλλογο ο πρώην πρόεδρος κ. Θεόδωρος Τσάκωνας, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος για τρεις θητείες, ενώ βραβεύτηκαν οι μαθητές που πέρασαν στο πανεπιστήμιο.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Νίκος Χατζηκωνσταντίνου ο σκοπός του νέου Δ.Σ. είναι να συνεχιστεί το επιτυχημένο έργο του απερχόμενου προέδρου κ. Τσάκωνα, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος τρεις θητείες και η καλή οργάνωση του Συλλόγου οφείλεται κατά βάση σε αυτόν, στις προσωπικές του ενέργειες και στη δράση του. «Η χρονιά που πέρασε ήταν μια χρονιά εκλογών, άλλαξε το Δ.Σ. ανέλαβα εγώ τα ηνία του Ιατρικού Συλλόγου έχω βαρύ έργο να κάνω. Γιατί οι τρεις επιτυχημένες θητείες του Θεόδωρου Τσάκωνα με πραγματικά δημιουργικό έργο πρέπει να συνεχιστούν. Ο σκοπός μας είναι να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους συναδέλφους όσο είναι δυνατόν περισσότερο με την έννοια της συνδικαλιστικής και της επιστημονικής υποστήριξης όπου χρειάζεται και με το άνοιγμα του Συλλόγου προς την κοινωνία για να μπορέσει ο Σύλλογος να σταθεί δίπλα στους πολίτες της Κομοτηνής και της Ροδόπης γενικότερα».

Αναφερόμενος στα μελλοντικά σχέδια του Συλλόγου ο κ. Χατζηκωνσταντίνου μετέφερε ότι το βασικό ενδιαφέρον του νέου Δ.Σ. είναι να παγιώσει την έκδοση του περιοδικού που ξεκίνησε την άνοιξη όπως επίσης να έχει και μια παρουσία στο Ίντερνετ.

«Η Κομοτηνή έχει ανάγκη από ένα νέο νοσοκομείο»

Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου απαντώντας στο ερώτημα αν ικανοποιεί τον Ιατρικό Σύλλογο η νέα πτέρυγα που σχεδιάζεται να γίνει στο νοσοκομείο της Κομοτηνής όπου θα μεταφερθούν όλες οι κλινικές και τα τμήματα πλην των διοικητικών υπηρεσιών υπογράμμισε ότι η Κομοτηνή έχει ανάγκη από ένα νέο νοσοκομείο. «Εγώ ήμουνα πάντοτε σκεπτικός για το αν θα ήταν δυνατόν να γίνει μια ανακαίνιση του νοσοκομείου χωρίς να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση. Σίγουρα η λύση της νέας πτέρυγας είναι καλύτερη, όμως θέλω να τη δω να υλοποιείται, δεν θέλω να μείνει στα λόγια. Η Κομοτηνή έχει πολύ μεγάλη ανάγκη από το νοσοκομείο της, δεν πρέπει να φεύγουν οι Κομοτηναίοι από το νομό μας να πηγαίνουν στους διπλανούς νομούς, όπως συμβαίνει σήμερα. Θέλουμε μια καινούργια πτέρυγα και οπωσδήποτε θα πρέπει να φροντίσουμε και το κομμάτι των γιατρών. Αυτή η πτέρυγα να επανδρωθεί με νέους ικανούς συναδέλφους γιατί να μη ξεχνάμε ότι σήμερα το ιατρικό δυναμικό του νοσοκομείου έχει λίγο γεράσει».

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.