Εκλογες Συλλογου Κρητων Φοιτητων Κομοτηνης «Ερωτοκριτος»

Εκλογές για την ανάδειξη του 5μελούς διοικητικού συμβουλίου του πραγματοποίησε χθες για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Κρητών Φοιτητών Κομοτηνής «Ερωτόκριτος», στο κτίριο της Παλιάς Νομικής.

Οι υποψήφιοι ήταν οι κκ.: Βασίλειος Αντωνίου, Γεώργιος Αντωνογιαννάκης, Μιχαήλ-Άγγελος Βουράκης, Ειρήνη Μιχελάκη, Αγγελική Νικολαϊδη, Γεώργιος Παγώνης, Νεκτάριος Τσιτερής, Μαρία Φουλεδάκη.

Από τις 10.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα της Παρασκευής ήταν ανοιχτές οι κάλπες, ενώ τα αποτελέσματα των εκλογών αναμένονταν αργά το βράδυ. «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην 4χρονη λειτουργία του Συλλόγου μας διενεργούνται εκλογές για το 5μελές συμβούλιο. Οι εκλογές για μας είναι καθαρά μια τυπική διαδικασία γιατί ενεργούμε όλοι μαζί, συμμετέχουμε σε όλες τις πολιτικές δραστηριότητες που συμβαίνουν στην πόλη της Κομοτηνής, η οποία και μας φιλοξενεί σαν φοιτητές», δήλωσε ο απερχόμενος αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Φοιτητών Κομοτηνής «Ερωτόκριτος» κ. Γεώργιος Παγώνης.

Περίπου 200 μέλη απαριθμεί σήμερα ο Σύλλογος Κρητών Φοιτητών Κομοτηνής «Ερωτόκριτος», τα οποία είναι φοιτητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης καταγωγής από την Κρήτη. «Οι Κρητικοί είναι ένας λαός, ο οποίος έχει βαθιά ρίζα με τις παραδόσεις του, τις οποίες προσπαθούμε να τις διατηρήσουμε εδώ, να ακούμε τη μουσική μας παράδοση».

Φέτος ο Σύλλογος είναι πιο ενισχυμένος διότι απέκτησε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο που είναι www. erotokritos.gr, καθώς και ένα μόνιμο στέκι στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ Γ΄ (απέναντι από τα Hondos Center). «Το στέκι μας όπου βρισκόμαστε και διοργανώνουμε όλες μας τις εκδηλώσεις και το οποίο είναι ανοιχτό για όλο τον κόσμο που μπορεί να έρθει και να μας γνωρίσει, μας το παραχώρησε ο πρύτανης του Δ.Π.Θ. κ. Ιωάννης Σχινάς, τον οποίο θέλουμε να ευχαριστήσουμε εκ μέρους του Συλλόγου».

Η βοήθεια και η συμπαράσταση σε φοιτητές που έρχονται να σπουδάσουν στην Κομοτηνή από την μακρινή Κρήτη είναι ο κύριος στόχος του Συλλόγου «Ερωτόκριτος». «Να βοηθήσουμε τα παιδιά τα οποία έρχονται από την άλλη μεριά της Ελλάδας, την Κρήτη, στο να ενταχθούν στην φοιτητική ζωή της Κομοτηνής είναι ο κύριος στόχος του Συλλόγου μας. Τους βοηθάμε όταν έρχονται στη διαδικασία στο να βρουν σπίτι, να γραφτούν στη σχολή και σε ό,τι άλλο χρειαστούν».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.