Εκλεψε τις εντυπωσεις «Ο κλεφτης των αστεριων»

Το έργο της Παιδικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό

Την πρώτη παράσταση για το ευρύ κοινό, του έργου «Ο κλέφτης των αστεριών» που παρουσιάζεται στην παιδική σκηνή του, πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου, το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, παρουσία μικρών και μεγαλύτερων θεατών.
 
Παραστάσεις για σχολεία δίνονται καθημερινά από την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, και αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, ενώ όσοι δεν κατάφεραν να την παρακολουθήσουν την πρώτη φορά, η παράσταση θα παιχτεί ξανά για το κοινό το Σάββατο 30 Νοεμβρίου.
 
Η παράσταση αποτέλεσε και μια ευκαιρία για ένα άτυπο αποχαιρετισμό από την απερχόμενη πρόεδρο κ. Σοφία Μενεσελίδου και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, που ολοκληρώνουν τη θητεία τους, με την κ. Μενεσελίδου να εκφράζει τις ευχαριστίες της προς το κοινό και την ελπίδα της πως η θετική πορεία του Θεάτρου θα συνεχιστεί με την επόμενη διοίκηση.


 
Στο έργο, ένας βοσκός, που χάνεται μέσα στη νύχτα μαζί με το κοπάδι του, ανακαλύπτει με απελπισία ότι το αστέρι που άλλοτε τον καθοδηγούσε στη στάνη του έχει χαθεί από τον ουρανό. Δύο αστρονόμοι, την ίδια ώρα, διαπιστώνουν κι εκείνοι την εξαφάνιση του αστεριού. Μάρτυρες του μυστηριώδους φαινομένου είναι και δύο γυναίκες, μία μάγισσα και μία νεράιδα, που αντιλαμβάνονται με τον τρόπο τους ότι κάποια επικίνδυνη δύναμη κάνει τα αστέρια να πέφτουν και να χάνονται, παρασύροντας μαζί τους όλα τα όνειρα που τους εμπιστεύτηκαν οι άνθρωποι.


 
Κι ενώ ο κόσμος της πόλης, ανέμελος και αδιάφορος, ασχολείται με τα καθημερινά, ο… κλέφτης των αστεριών, ο καταχθόνιος μάγος Αλοΐσιος Τζιχάρ, μέσα στο σκοτεινό εργαστήρι του βάζει σε εφαρμογή το απίστευτο σχέδιό του της λεηλασίας των άστρων…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.