«Εκλεψε» τα βλεμματα η θαλαμηγος απο τα Ηνωμενα Αραβικα Εμιρατα στην Καβαλα

Ο δεύτερος μεγαλύτερος προορισμός για ιστιοφόρα και ιστιοπλοϊκά κότερα στο Βόρειο Αιγαίο έχει γίνει το λιμάνι της Καβάλας

Μια εντυπωσιακή θαλαμηγός βρισκόταν, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στο λιμάνι της Καβάλας, από το Σάββατο μέχρι την Πέμπτη, τραβώντας τα βλέμματα των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών στην πόλη.
 
Η θαλαμηγός φέρεται να ανήκει σε βασιλική οικογένεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης αποτελεί μια σημαντική επίσκεψη για την Περιφέρεια ΑΜΘ και την πόλη της Καβάλας, στην οποία εικάζεται ότι επιβαίνει ένας εκ των πριγκήπων με την οικογένειά του.
 
Η επίσκεψη είναι ιδιωτική, με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, και η διαμονή της για τόσες ημέρες στο λιμάνι της Καβάλας σημαίνει, σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη, πως τράβηξαν τους επιβάτες της οι ομορφιές της περιοχής και αποτελεί διαφήμιση για την περιφέρειά μας, η οποία έχει μπει στον χάρτη ελλιμενισμού ιδιωτικών σκαφών.
 
Ήδη, όπως φαίνεται από τα στοιχεία, το λιμάνι της Καβάλας, μαζί με αυτό της Κεραμωτής,  είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προορισμός, μετά το λιμάνι του Βόλου, για ιστιοφόρα και ιστιοπλοϊκά κότερα στο Βόρειο Αιγαίο.
 
«Πάρα πολλοί Βούλγαροι έρχονται και αφήνουν τα κότερά τους και τα ιστιοπλοϊκά τους ολόκληρο το χειμώνα, επωφελούμενοι από τα χαμηλά τέλη», σημείωσε «και τα χρησιμοποιούν για να κάνουν τριήμερες ή τετραήμερες αποδράσεις και εκδρομές με αφετηρία την Καβάλα προς τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη, και το Άγιο Όρος».
 
Έτσι το λιμάνι της Καβάλας, μαζί με αυτό της Αλεξανδρούπολης, δείχνει ότι έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμιστούν με τη δημιουργία μαρινών.
 
Ήδη ο ΟΛΚ έχει καταθέσει μελέτη ώστε να προχωρήσει ο εν λόγω σχεδιασμός, με τη βοήθεια και της Περιφέρειας ΑΜΘ και ελπίζουν πως σύντομα θα έχουν αποτελέσματα προς όφελος τόσο των λιμανιών, όσο και της ευρύτερης περιοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.