Εκδρομες σχολειων στον ΜΙΚΡΟ ΔΙΑΚΟΣΜΟ Ιμερου

Γιάννης Βουλτσίδης, ιδρυτής Θρακικού Θεάτρου Σκιών «Οφείλουμε να διακρίνουμε κι όχι να καταπίνουμε»

Άρχισαν να συρρέουν τα δημοτικά σχολεία της περιοχής στον Μικρό Διάκοσμο στην παραλία Ιμέρου. Και τι δεν συνδυάζεται! Η ποιότητα της φύσης και του περιβάλλοντος, με ‘κείνη του θεάτρου σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη και της Γεωργίας Γιαννοπούλου. Πάντα με ζωντανή μουσική [σαντούρι -ταμπουράς – τραγούδι] αλλά και διάδραση. Με το τέλος της παράστασης τα παιδιά έρχονται σε ρόλο Καραγκιοζοπαίχτη. Το θέατρο του Μικρού Διάκοσμου και το διαμορφωμένο περιβάλλον, όπου παίζουν τα παιδιά σε όμορφο περιφραγμένο χώρο, θεωρείται και είναι, όχι μόνο ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας αλλά και ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Ο περίπατος δίπλα στην παραλία Ιμέρου και στο λιμάνι, έχει εξάλλου τη σημασία του. 

Εκδρομή και παράσταση με 5 μόνον ευρώ


Στον Μικρό Διάκοσμο υπάρχει και αναψυκτήριο με λαϊκότατες τιμές, για να βρίσκουν τα παιδιά τα απαραίτητα. Ολόκληρη η εκδρομή [το πούλμαν πήγαινε -έλα] από σχολείο της Κομοτηνής και της περιφέρειάς της, κοστίζει μαζί με την παράσταση σύνολο 5 ευρώ, μιλάμε για μια κίνηση δηλαδή που παίρνει υπ’ όψιν τους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε…

Δάσκαλοι και μαθητές μένουν ενθουσιασμένοι, εξάλλου το Θρακικό Θέατρο σκιών είναι εξαιρετικής συνέπειας επαγγελματικός θεατρικός οργανισμός και δουλειά του φιλοξενείται στα μεγαλύτερα φεστιβάλ παγκοσμίως, πρόσφατα δε παρουσίασε δουλειά του σε Μόναχο, Βερολίνο, Κολωνία και Λουξεμβούργο με μεγάλη επιτυχία.
 
Τελειώνοντας τη συζήτησή μας με τον Γιάννη Βουλτσίδη, για το ζήτημα των οργανωμένων εκδρομών, μας είπε ότι ο Μικρός Διάκοσμος «περιμένει με ανοικτές αγκάλες κι εξαιρετικό Καραγκιόζη όσους επιλέγουν κάτι καλό για τα παιδιά τους, είτε γονείς είτε δάσκαλοι.» «Κούρασε η ευτέλεια» ανέφερε επιλέγοντας, «οφείλουμε να διακρίνουμε κι όχι να καταπίνουμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.