Εκδηλωση στην Κομοτηνη για την Εγνατια Οδο

Το Δημοσιογραφικό Συγκρότημα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» έχει ανοίξει τον διάλογο για την ανάπτυξη της περιφέρειας, μέσα από έναν κύκλο ημερίδων που πραγματοποιεί υπό τον γενικό τίτλο «ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στη Βόρεια Ελλάδα». Το 2008 πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία ημερίδες στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Σερρών, Δράμας, Χαλκιδικής, Φλώρινας, Κοζάνης, Γρεβενών, Πέλλας και Ημαθίας. Αναγνωρίζοντας την κομβική θέση και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του νομού Ροδόπης η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ πραγματοποιεί μία ακόμη εκδήλωση στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο των «Δρόμων Ανάπτυξης». Το θέμα την ημερίδας είναι: «ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ- Εγνατία Οδός. Οικονομική Ανάπτυξη και Διασυνοριακές Σχέσεις

Με την παρουσία τους θα τιμήσουν την εκδήλωση ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εργων του ΥΠΕΧΩΔΕ Δημοσθένης Κατσιγιάνης, ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων της Βουλγαρίας Ντίμκο Μιχαλέφσκι, ο πρόεδρος του τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του ΔΠΘ Διονύσης Χιόνης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ροδόπης Γιώργος Νικολαϊδης.


Η ημερίδα πραγματοποιείται την Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 11:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Παπανικολάου.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν εκ μέρους της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιώργος Σκαμπαρδώνης, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Σταμάτης, ο Νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης και ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Νίκος Αγγελίδης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο αρχισυντάκτης του οικονομικού ρεπορτάζ της Εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Ευκλείδης Καραγιαννίδης.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ΥΠΕΧΩΔΕ, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης.

Παράλληλα με την ημερίδα, στο φουαγιέ του χώρου εκδηλώσεων του ιδρύματος Παπανικολάου θα λειτουργήσει έκθεση αρχειακού υλικού, με ιστορικά πρωτοσέλιδα από το 1911 οπότε και εκδόθηκε για πρώτη φορά η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μέχρι και σήμερα.


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.