Εκδηλωση προς τιμην των τριων προστατων της παιδειας

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής αλλά και με τη βοήθεια του Συλλόγου «Φίλων Βυζαντινής Μουσικής» διοργάνωσαν μια ξεχωριστή εκδήλωση προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών στην αίθουσα τελετών της Νομαρχίας Ροδόπης το βράδυ της Δευτέρας.

Το πλούσιο πρόγραμμα της εκδήλωσης, η οποία κατάφερε να συνδυάσει τη νεότερη με τη μεγαλύτερη γενιά, τους εγγονούς με τους παππούδες, περιλάμβανε ομιλίες από εκπαιδευτικούς για τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών όπως επίσης ποιήματα, σκετς και παιδικά τραγούδια από τους μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου.

«Για άλλη μια φορά η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής συμπράττουν και δημιουργούν μια ξεχωριστή εκδήλωση. Μια ξεχωριστή εκδήλωση όχι τόσο εξαιτίας του πλούσιου περιεχομένου της αλλά επειδή είναι αφιερωμένη στους τρεις προστάτες της παιδείας, σε τρεις ιερές μορφές οι οποίες παρόλο που έζησαν σε πολύ αντίξοες συνθήκες κατάφεραν να συνδυάσουν τέλεια τη χριστιανική αρετή με την πνευματική. Επέτυχαν ταυτόχρονα όχι μόνο να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο αλλά και να βάλουν ισχυρά θεμέλια στη μόρφωση και διαπαιδαγώγηση χιλιάδων πολιτών της εποχής εκείνης. Το παράδειγμά τους πρέπει να μας οδηγεί όλους και μπορούμε να πούμε ότι παραμένει ακόμα σαν φωτεινό αστέρι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος της Α/θμιας εκπαίδευσης κ. Μαρίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους εκπαιδευτές και τους μαθητές και να τους ευχηθεί καλή συνέχεια.

Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση χαιρέτησαν ο μητροπολίτης Μαρωνείας Κομοτηνής κ.κ. Δαμασκηνός, ο νομάρχης Ροδόπης κ. Άρης Γιαννακίδης, ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μανανάς εκ μέρους του δημάρχου Κομοτηναίων, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ κ. Παπαγεωργίου, οι οποίοι με τη σειρά τους συγχάρηκαν το 6ο Δημοτικό Σχολείο, -το οποίο όπως είπαν «πολλές φορές προσφέρει θαυμάσιες εκδηλώσεις»,- τους «Φίλους της Βυζαντινής Μουσικής» όπως επίσης και τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης, ιδιαίτερα το τμήμα Αγωγής.

Σ.Χ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.