Εκδηλωση περιβαλλοντικης ευαισθητοποιησης και κοινωνικης αλληλεγγυης απο τους μαθητες του Διαπολιτισμικου Δημοτικου Σχολειου Σαπων

Στα πλαίσια της οποία παρέδωσαν χιλιάδες καπάκια στον Σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ» για την αγορά χειρήλατων αμαξιδίων

Δεν είχε προηγούμενο η ανταπόκριση της κοινωνίας των Σαπών στο κάλεσμα των μικρών μαθητών του Διαπολιτισμικού Σχολείου Σαπών για συλλογή πλαστικών καπακιών τα οποία θα προορίζονταν να δοθούν στο Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων «ΠΕΡΠΑΤΩ» προκειμένου αυτός να αγοράσει υλικά, απαραίτητα για τα μέλη του.
 
Χιλιάδες πλαστικά καπάκια συλλέχθηκαν και παραδόθηκαν στον εκπρόσωπο του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ» που έδωσε το παρών, τον κοινωνικό λειτουργό κ.Απόστολο Τζουμαλάκη, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τόσο τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, όσο και το σύνολο της κοινωνίας των Σαπών που συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή, τονίζοντας πως τα χρήματα στα οποία θα «μετατραπούν» τα καπάκια, θα καλύψουν κάποιες από τις ανάγκες του Συλλόγου και συγκεκριμένα την προμήθεια χειρήλατων αμαξιδίων.
 
Η προσπάθεια αυτή, η οποία έγινε πραγματικότητα με την έμπρακτη υποστήριξη του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου καθώς και του Συλλόγου διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου ολοκληρώθηκε με μια όμορφη εκδήλωση η οποία ακολούθησε ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ανακύκλωσης, ήτοι την 13η Νοεμβρίου.
 
Την οργάνωση και παρουσίασή της εκδήλωσης είχε η υποδιευθύντρια του σχολείου κ.Ελευθερία Ιωαννίδου, ενώ για τα περιβαλλοντικά οφέλη της ανακύκλωσης τόσο σε επίπεδο συνείδησης όσο και ως καθημερινή πρακτική παρουσίασε η εκπαιδευτικός κ.Σοφία Τριμπόνια.
 
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση παραστάσεων από τους μικρούς μαθητές των τμημάτων Α1 και Α2 του σχολείου, ενώ ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο με την παρουσίαση θεατρικής παράστασης από την ομάδα κουκλοθέατρου «ΤΙΚ ΝΙΚ» με θέμα «Ιστορίες της Ανακυκλούπολης».
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενεργή συμμετοχή στην εκδήλωση είχαν και οι μαθητές του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών, ενώ εκ μέρους του Δήμου Μαρώνειας Σαπών παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής κ.Ηλίας Σταυρίδης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.