Εκδηλωση με θεμα το περιβαλλον με ομιλητη τον κ. Ραψομανικη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρου διοργανώνει εκδήλωση σήμερα Σάββατο, 15 Μάρτη, στις 6:30 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγείρου, με ομιλητή τον καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Σπυρίδων Ραψομανίκη. Θέμα της εκδήλωσης «Κλιματικές αλλαγές και επιπτώσεις στο περιβάλλον».

«Τα ζητήματα του περιβάλλοντος δεν είναι μόνο θέματα της κεντρικής πολιτικής ηγεσίας, αλλά και της ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα ζητήματα των κλιματικών αλλαγών» επισημαίνει ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρου κ. Ευριπίδης Κούκος. «Μπορούμε όλοι μας, με τις δικές μας ενέργειες, να περιορίσουμε τη ρύπανση, χωρίς να επιβαρύνουμε και χωρίς να αλλάξουμε την καθημερινή μας ζωή».


Ο Σύλλογος αποφάσισε να διοργανώσει την εκδήλωση θέλοντας να τιμήσει δύο επετείους. Συγκεκριμένα τη Γιορτή της Γυναίκας στις 8 του Μάρτη, αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας στις 21 του Μάρτη. «Επιλέξαμε το θέμα, διότι πιστεύουμε ότι η απειλητική πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής υπογραμμίζει την ανάγκη να ανταποκριθούμε όλοι στην πράξη στις ευθύνες που μας αντιστοιχούν και να συντονίσουμε τις δράσεις μας. Η κινητοποίηση όλων των πολιτών πρέπει να είναι γρήγορη και αποτελεσματική. Πρέπει να περάσουμε από την ευαισθητοποίηση, στις πράξεις, καθώς η διάσωση των περιβαλλοντικών ισορροπιών περνά τόσο μέσα από τη συλλογική, όσο και μέσα από την προσωπική μας ευθύνη» αναφέρει ο κ. Κούκος.

Προσκυνηματική εκδρομή

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρου στις 29 και 30 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει επίσημη προσκυνηματική επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, με διοργανωτή τον θεολόγο κ. Ιωάννη Σιδηρά. Ο Σύλλογος θα γίνει δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και θα παρακολουθήσει το πανηγυρικό συλλείτουργο μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου. Παράλληλα, θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλί, την Ιερά Μονή Βλαχερνών κα την Αγία Σοφία.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.