Εκδηλωση με θεμα «Ανοιχτα στρατοπεδα»

Στις 21 Νοεμβρίου γιορτάζεται η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Στο πλαίσιο του γιορτασμού, στο στρατόπεδο «Ηλιοπούλου» στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «ανοιχτά στρατόπεδα». Η είσοδος ήταν ελεύθερη στο κοινό, το οποίο περιορίσθηκε μόνο στους μαθητές, δυστυχώς. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους του στρατοπέδου, να παρακολουθήσουν επίδειξη οπλικών συστημάτων και έκθεση φωτογραφίας.

Σε δηλώσεις του ο Αθανάσιος Χατζηβιέρης, Ταξίαρχος Φρουράς Κομοτηνής αναφέρθηκε στο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων «ένα έργο που έχει να κάνει με σκληρή εκπαίδευση, με παρουσίαση σε ειρηνευτικές αποστολές, σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, σε προστασία περιβάλλοντος και κοινωνική προσφορά. Σήμερα απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να φέρνουν σε πέρας την υψηλή αποστολή τους με αίσθημα ευθύνης διατηρώντας πάντοτε την μακραίωνη ελληνική παράδοση»

Από πλευράς του ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης ανέφερε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει και αποτελούν δύναμη ειρηνευτική στην περιοχή μας. Είναι γνωστοί οι αγώνες των Ενόπλων Δυνάμεων και πιστεύω ότι μόνο μέσα από τη στήριξη που παρέχουμε σε αυτές μπορούμε να εδραιώσουμε την ειρήνη στην περιοχή. Ας ελπίσουμε κάποτε οι κοινωνίες να προχωρήσουν και να μην απαιτείται η παρέμβαση του στρατού. Μέχρι τότε όμως χρειάζονται την στήριξη και τη βοήθεια της ελληνικής πολιτείας».

Ο.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.