Εκδηλωση για τις πολιτικες εξελιξεις

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ στα πλαίσια των προσπαθειών της να ενημερώσει τον κόσμο για τις θέσεις του κόμματος απέναντι στις πολιτικές εξελίξεις που αφορούν στους εργαζόμενους, τους νέους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους και γενικά τον ελληνικό λαό διοργάνωσε εκδήλωση με ομιλητή το μέλος της επιτροπής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του ΚΚΕ κ. Δήμο Ζαχαριάδη στην κεντρική πλατεία της πόλης μας το βράδυ της Πέμπτης.

«Εμείς πέρα από την ενημέρωση κάνουμε και ένα διάλογο με τους εργαζόμενους, επισκεπτόμαστε τόπους εργασίας, προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε, να μιλήσουμε με τον κόσμο, να ακούσουμε και την άποψή τους για το πώς βλέπουν και αυτοί τις εξελίξεις. Εκείνο που εμείς επιδιώκουμε είναι να δυναμώσει το λαϊκό κίνημα, τα πρωτοβάθμια σωματεία να αλλάξουν συσχετισμούς δύναμης. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να αρχίσει ο κόσμος να απεγκλωβίζεται από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Πρέπει να ενισχύσουνε το ΚΚΕ, να ενισχύσουμε το ταξικό αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα, είτε αφορά στην εργατική τάξη, είτε αφορά στην αγροτιά, είτε αφορά στους αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους» δήλωσε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΚΚΕ κ. Παναγιώτης Ταξόπουλος αναφερόμενος στους σκοπούς της διοργάνωσης.

Ο ίδιος τονίζει ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. «Με τα μέτρα που σχεδιάζουν να πάρουνε πάνε να καταργήσουνε κατακτήσεις των εργαζόμενων γι’ αυτό γίνεται και μια σειρά κινητοποιήσεων. Η επίθεση είναι ολομέτωπη πρέπει οι εργαζόμενοι να πυκνώσουμε τις ταξικές δυνάμεις, να δυναμώσουμε το ταξικό κίνημα γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να αντιδράσουμε. Όχι μόνο να διατηρήσουμε αλλά και να διευρύνουμε τις κατακτήσεις μας».

Όπως είπε ο κ. Ταξόπουλος οι εργαζόμενοι πρέπει να αγωνιστούν για τα αιτήματά τους, που τα βασικότερα είναι 1200 ευρώ σαν κατώτερος μισθός και 960 ευρώ κατώτερη σύνταξη. «Είναι αιτήματα που χρειάζεται να δυναμώσει η πολιτική μάχη, να παλέψουμε τελικά για μία άλλη εξουσία που πραγματικά να είναι εξουσία των εργαζομένων. Να είναι εξουσία του λαού που θα εφαρμόζει και οικονομική πολιτική ανάλογη προς όφελος των εργαζομένων».

Από την άλλη ο κ. Ζαχαριάδης στην ομιλία έκανε λόγο για την προσπάθεια των αρχηγών κρατών – μελών της Ε.Ε. στη σύνοδο κορυφής της Λισσαβόνας να επιταχύνουν τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και να κλειδώσουν τις μέχρι τώρα αντιδραστικές αλλαγές και να προωθήσουν μέσου αυτού νέα αντιδραστικά μέτρα.

Το όχι όμως των Γάλλων και των Ολλανδών, όπως τόνισε, για το λεγόμενο ευρωσύνταγμα είναι μια εξέλιξη που δυσκολεύει τα σχέδια των κρατών – μελών της Ε.Ε. «Μια εξέλιξη που δεν συνιστά κίνδυνο για τους λαούς όταν σκοντάφτει η Ε.Ε. Ενώ κίνδυνος υπάρχει όταν οι λαοί της δίνουν χέρι για να μείνει σταθερή και όρθια. Αυτές οι εξελίξεις μπορούν να γίνουν αφετηρία ενός βαθύτερου προβληματισμού για αλλαγή της στάσης πολλών εργαζομένων απέναντι στην Ε.Ε. και τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου».

Την αντιδραστική πολιτική των ευρωπαϊκών ηγετών στηρίζει και η Ν.Δ. συνεχίζοντας την αντιλαϊκή βάρβαρη πολιτική από εκεί που την άφησε το ΠΑΣΟΚ επιδιώκοντας να αποτελειώσει το έργο ισοπέδωσης των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. «Η Ν.Δ. ετοιμάζεται να πάρει ακόμα πιο σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα όπως διευθέτηση του χρόνου εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες του κεφαλαίου και των επιχειρήσεων, εξοντωτική εργασία 12-13 ώρες την ημέρα χωρίς να πληρώνεται η υπερωρία, πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων βάζοντας τις βάσεις για την κατάργηση τις κυριακάτικης αργίας. Η κατάπτυστη συμφωνία στον ΟΤΕ ανάμεσα στη διοίκηση του οργανισμού και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. χτυπάνε τα δικαιώματα για δουλειά. Έχουμε ευθύνη και υποχρέωση όλοι μας να πάμε κόντρα σε τέτοιες συμφωνίες. Η ένταξη των ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων και των άλλων ειδικών ταμείων στο ΙΚΑ υποβαθμίζει, καταργεί τα βασικά δικαιώματα των εργαζομένων. Οδηγεί σε όξυνση των οικονομικών προβλημάτων του οργανισμού. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. βάζει πλώρη για αύξηση των ορίων ηλικίας έως το 72 χρόνια, τη κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, επεκτείνει τον ιδιωτικό τομέα στην παιδεία και στην υγεία» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαχαριάδης υποστηρίζοντας ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια γενικευμένη, παρατεταμένη επίθεση που αγκαλιάζει όλους τους τομείς.

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.