Εκδηλωση για τις εξελιξεις στην καρδιολογια

«Από τις εξελίξεις στην καρδιολογία» είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνουν το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.), ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης, με την υποστήριξη της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κομοτηνής και του Συλλόγου Στήριξης και Αποκατάστασης Καρδιοπαθών και Πρόληψης Καρδιοπαθειών Νομού Ροδόπης. Εισηγητής θα είναι ο Καθηγητής – Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ) Παύλος Τούτουζας, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Παράγοντες Κινδύνου – Κάπνισμα». Επίσης, στην εκδήλωση έχουν κληθεί να μιλήσουν αξιόλογοι ομιλητές.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 12 Απριλίου 2008, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας Ροδόπης, στην Κομοτηνή, στις 7:00 το απόγευμα.

Στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι να στείλει μηνύματα στους πολίτες της περιοχής μας για την ανάγκη πρόληψης νοσημάτων, σε μια προσπάθεια να αλλάξει η μέχρι τώρα νοοτροπία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης Αλέξανδρο Τσαπέκο. «Με τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης θέλουμε να στείλουμε μηνύματα στους συμπολίτες μας έτσι ώστε να αλλάξουν κάποιες συνήθειες, να καταλάβουν ότι πρέπει να έχουν επικοινωνία με τον ιατρό έτσι ώστε να προλαμβάνουν κάποια νοσήματα παρά μετά να έχουν ανάγκη να τα θεραπεύσουν».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσαπέκος παρουσίασε τους αξιόλογους ομιλητές της εκδήλωσης, καθώς και τον εισηγητή, Παύλο Τούτουζα, Καθηγητή – Διευθυντή του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ), ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Παράγοντες Κινδύνου – Κάπνισμα». Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τους Ζήνων Κυριακίδη, Διευθυντή Καρδιολογίας στο Νοσοκομείο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού «Κοργιαλένειο Μπενάκειο», Δημήτριο Τζιακά, Επίκουρο Καθηγητή Καρδιολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Σωκράτη Παστρωμά, Ιατρό Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». «Θεωρούμε ότι όλοι οι ομιλητές είναι πολύ αξιόλογοι και εκλεκτοί. Η εκδήλωση αυτή δεν θα είναι επιστημονική, αλλά εκλαϊκευμένη, διότι θα απευθύνεται στον απλό πολίτη που έχει ανάγκη να ακούσει κάποια πράγματα για την καρδιά, για τα αγγεία μας, τα οποία βουλώνουν μέρα με τη μέρα».

Σημειωτέον ότι αυτή η εκδήλωση εντάσσεται σ’ ένα πρόγραμμα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου όπου προβλέπεται διοργάνωση μιας εκδήλωσης το χρόνο ανά νομό, με διαφορετική θεματολογία. Για το επόμενο φθινόπωρο ή την επόμενη άνοιξη προγραμματίζεται το επόμενο συνέδριο, το οποίο θα αφορά τα συμπληρώματα διατροφής, επίκαιρο θέμα με τα όσα ακούστηκαν τελευταία για τα ντόπινγκ. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστεί εργασία του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Τέλος, ο κ. Τσαπέκος απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους συμπολίτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση για τις εξελίξεις στην καρδιολογία προκειμένου να αξιοποιήσουν όποιες πληροφορίες θα ακούσουν σ’ αυτήν. Ευχαρίστησε δε τον πρόεδρο του Συλλόγου Στήριξης και Αποκατάστασης Καρδιοπαθών και Πρόληψης Καρδιοπαθειών Νομού Ροδόπης κ. Μιντίδη και το διοικητικό συμβούλιο γιατί θεωρεί ότι «παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην επιτυχία αυτού του συνεδρίου».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης και Αποκατάστασης Καρδιοπαθών και Πρόληψης Καρδιοπαθειών Νομού Ροδόπης Δημήτριος Μιντίδης, με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης για την τιμή που έκανε στο Σύλλογο ζητώντας τη συνδρομή του για τη διοργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης.

Ο κ. Μιντίδης αναφέρθηκε σε αυξημένα ποσοστά καρδιοπάθειας που έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία έξι χρόνια, μιλώντας από την εμπειρία της 6χρονης λειτουργίας του Συλλόγου. «Δυστυχώς, οι καρδιοπάθειες στο νομό μας είναι πάρα πολύ αυξημένες. Παρ’ όλες τις προσπάθειες που γίνονται από πολλούς φορείς, μεταξύ των οποίων ο πιο μικρός και ο πιο αδύναμος είναι ο Σύλλογός μας, εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα», μετέφερε ο κ. Μιντίδης επισημαίνοντας ότι η εκδήλωση που θα λάβει χώρα το Σάββατο παίρνει άλλες διαστάσεις για τον τόπο μας δεδομένου ότι «οι ομιλητές είναι καταξιωμένοι άνθρωποι διεθνούς ακτινοβολίας και είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν αυτή την εκδήλωση».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.