Εκδηλωση για την ενδοοικογενειακη βια

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενάντια στη βία κατά των γυναικών, η Ένωση Γυναικών Ελλάδας παράρτημα Αλεξανδρούπολης, διοργανώνει ημερίδα υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Αν. Μακεδονίας Θράκης, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010 στις 10 π.μ. στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλεξ/πολης, με θέμα : Ενδοοικογενειακή βία- αποτελέσματα και Προοπτικές μετά τον Ν. 3500/2006.

 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με παρουσίαση του εθνικού προγράμματος για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των Γυναικών 2009-13 της Γ.Γ.1. των φύλων Υπ. Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, από την Αμαλία Σαρρή, νομικό, προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας Γ.Γ. Ισότητας των φύλων, θα ακολουθήσει εισήγηση με θέμα τις «Διαστάσεις ενδοοικογενειακής βίας, από τον Γεώργιο Μόσχο, Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού και στη συνέχεια θα παρουσιασθει «Ο Νόμος 3500/ 6 για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας από την Άννα Aποστολίδου, λέκτορα Νομικής Σχολής ΔΠΘ. Θα ακολουθήσει εισήγηση με θέμα «Ψυχολογία και κοινωνικοπολιτισμική πλαισίωση της κακοποίησης της Γυναίκας», από την Αικατερίνη Αρβανίτη, λέκτορα ΨυχιατρικήςΔΠΘ, εισήγηση με θέμα «Προφίλ οικογένειας με συμπεριφορά κακοποίησης μέσα από την κλινική εμπειρία» από την Ευμορφία Καπίδου, παιδοψυχολόγο, Επιμελήτρια Α’ ΠΓΝΑ.

Μετά το διάλειμμα θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις φορέων και συγκεκριμένα της Εισαγγελείας Πρωτοδικών, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, της Διεύθυνσης ΤΕΠ του ΠΓΝΑ, της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων, της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και τέλος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.