Εκδηλωση για τη δικη της Χρυσης Αυγης στην Κομοτηνη

Από την Τ.Ο Ροδόπης της ΚΝΕ

Γιατί 4 χρόνια μετά δεν έχει ολοκληρωθεί η δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χ.Α.; Γιατί ενώ υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία ενοχής τους, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα  κοιμούνται ακόμη στο σπίτι τους; Είναι ο φασισμός μία εκτροπή από το δημοκρατικό πολίτευμα που ζούμε σήμερα; Είναι ο φασισμός αντισυστημική πολιτική; Ποια η σχέση του φασισμού με το σύστημα που ζούμε, τον καπιταλισμό; Γιατί ανεβαίνουν ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις στην Ευρώπη; Ποιος θα φράξει το δρόμο στο φασισμό; Μπορεί η δικτατορία του κεφαλαίου να πολεμήσει το φασισμό; Ποια η σχέση της Χρυσής Αυγής με μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές; Πώς αντιμετωπίζεται τελικά ο φασισμός; Έχουν κάτι κοινό η δράση των κομμουνιστών και του ταξικού κινήματος με τη δράση των φασιστών;
 
Αυτά και άλλα πολλά ζητήματα αναδείχθηκαν από την πετυχημένη εκδήλωση που πραγματοποίησε η Τ.Ο. Ροδόπης της ΚΝΕ την Παρασκευή 5 Απριλίου στο αμφιθέατρο της Κοινωνικής Διοίκησης.
 

Την εκδήλωση άνοιξε η κ. Αρχοντούλα Τσικνή, φοιτήτρια νομικής, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση και Γραμματέας της Τ.Ο. Ροδόπης της ΚΝΕ. Αναφέρθηκε στη σημασία το φοιτητικό κίνημα να ορθώσει ανάστημα, να μην μπορούν να σταθούν οι φασίστες στις σχολές και ότι σύνθημα ότι οι φοιτητές θέλουν τις σχολές καθαρές από τους φασίστες θα είναι και η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας την Τετάρτη 10 Απρίλη.

Επίσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να αποκρουστεί η εθνικιστική προπαγάνδα που υπάρχει στη συγκεκριμένη περιοχή της  Ροδόπης όπου με όχημα τον εθνικισμό προσπαθούν να δηλητηριάσουν την ειρηνική συνύπαρξη της μουσουλμανικής μειονότητας και της πλειονότητας.
 
 Στις αλλαγές στον ποινικό κώδικά και στο χαρακτήρα των νόμων και του συντάγματος σήμερα αναφέρθηκε ο δικηγόρος κ. Πέτρος Τεπερίδης, μέλος του ΔΣ του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Επίσης κάλεσε τη νεολαία της περιοχής να απομονώσουμε τους φασίστες από κάθε γειτονιά, από κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης και κάλεσε μπροστά στις επικείμενες ευρωεκλογές οι νέοι απέναντι στο μαύρο του φασισμού να ρίξουν το κόκκινο της ελπίδας.
 
Τις θέσεις της ΚΝΕ για το φασισμό ανέπτυξε ο κ. Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και ιδιαίτερα στην προσπάθεια που κάνουν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ συνολικά αλλά και  από την Αρχή της χρονιά να απομονώσουν τους φασίστες στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στους χώρους δουλειάς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.