Εκδηλωση για τα 60 χρονια της αντιφασιστικης νικης των λαων

Εκδήλωση για την επέτειο των 60 χρόνων από τη συντριβή του φασισμού και την αντιφασιστική νίκη των λαών την 9η Μαΐου του 1945 διοργανώθηκε από το παράρτημα Ν. Ροδόπης ΠΕΑΕΑ, το Σύλλογο Γυναικών, το Σύλλογο Φίλων και Απογόνων της Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού, την Επιτροπή Ειρήνης και την Νεανική Δράση για την Ειρήνη στην αίθουσα τελετών της παλιάς Νομικής το απόγευμα της Δευτέρας.

«Είναι μια εκδήλωση που γίνεται ως απάντηση σε μια προσπάθεια που καταβάλλεται την τελευταία 15ετία και κυρίως μετά τις ανατροπές που είχαμε στις σοσιαλιστικές χώρες, για ξαναγράψιμο της ιστορίας, για παραχάραξη της ιστορίας, για μια προσπάθεια εσκεμμένης απόκρυψης του ρόλου της Σοβιετικής Ένωσης αλλά και των άλλων λαϊκών κινημάτων στην Ευρώπη που συνέβαλαν τα μέγιστα ούτως ώστε να συντριβεί ο φασισμός και να ξεκινήσει η αντεπίθεση των λαών και η εδραίωση της δημοκρατίας.» δήλωσε το μέλος της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη κ. Θανάσης Μπιζαϊδές.

Όπως σημείωσε ο ίδιος στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει ενεργά η ΕΕ. υιοθετώντας την 9η Μαΐου ως ημέρα της Ευρώπης και «προσπαθώντας να αποκρύψει και να ξεχαστεί τελείως ο προηγούμενος χαρακτηρισμός ως μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών. Είναι μια προσπάθεια πιστεύουμε που γίνεται εσκεμμένα ούτως ώστε ο σύγχρονος ιμπεριαλισμός με τους στόχους που έχει, και έχουν φανεί αυτοί τα προηγούμενα χρόνια στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, να μπορέσει να αποκρύψει την ιστορία από τους λαούς και κυρίως από τη νεολαία και να μπορέσει να διαπράττει τα εγκλήματα του παντού στη γη χωρίς να έχει τις αντιδράσεις οι οποίες θα βάλουν ένα φραγμό σε αυτές τις διαθέσεις τους».

Στην εκδήλωση έγινε αφιέρωμα στον ηγέτη του κομουνιστικού κόμματος κ. Χαρίλαο Φλωράκη. «Δεν θα μπορούσε φυσικά από μια τέτοια εκδήλωση να μην αναφερθούμε σε αυτήν την μεγάλη απώλεια. Ο Χαρίλαος Φλωράκης έχει συνδεθεί με την ιστορία και του κομουνιστικού κόμματος αλλά και όλου του λαϊκού κινήματος. Είναι κομμάτι αυτής της κόκκινης κλωστής που διαπερνά όλη την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας από το 1936 και μετά. Ήταν ένας ηγέτης που πραγματικά με τα προσόντα του συνέβαλε τα μέγιστα στην καταξίωση του κομουνιστικού κόμματος στις συνειδήσεις του εργατικού κόσμου αλλά και όλου του ελληνικού λαού. Για μας τη νεολαία ειδικά είναι ένα παράδειγμα φωτεινό, ένα παράδειγμα προς μίμηση αφού αφιέρωσε όλη τη ζωή του στην υπόθεση του λαού, σε μια μεγάλη υπόθεση και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε αυτό το δύσκολο έργο» κατέληξε ο κ. Θανάσης Μπιζαϊδές.

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.