Εκδηλωση διπλης στοχευσης απο το ΤΣ Ροδοπης της ΚΝΕ

Για τη συνδρομή των προσφύγων και την ανάδειξη της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες το μεσημέρι το Τομεακό Συμβούλιο Ροδόπης της ΚΝΕ, προλογίζοντας την πολιτική – πολιτιστική εκδήλωσή του στο Αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου.
 
Σκοπός της εκδήλωσης όπως σημείωσε η κ. Αμαλία Κασαπαντωνίου, μέλος του τομεακού συμβουλίου Ροδόπης της ΚΝΕ είναι να αναδείξει την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. «Μια πρόταση διεξόδου», όπως σημείωσε η ίδια «σημερινή, ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχια πολέμους, ανεργία, φασισμό». 
 
Τα παραπάνω θα αναπτύξει στο κοινό, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Γρηγόρης Κλιγκόπουλος μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ ενώ θα ακολουθήσει προβολή βίντεο. Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία των Imam Baildi.
 
Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση ορίστηκε προσφορά υπέρ της ΚΝΕ, ύψους 6 ευρώ, με τα έσοδα, όπως τόνισε η κ. Κασαπαντωνίου να διατίθενται για την αγορά ειδών που θα διοχετευθούν είτε στο λιμάνι της Καβάλας είτε στην Ειδομένη για την ανακούφιση των αμέσων αναγκών των προσφύγων. Να σημειωθεί ότι  για τον σκοπό αυτό θα πραγματοποιείται στο χώρο της εκδήλωσης και συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. «Οι πρόσφυγες ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους από τη δολοφονική μηχανή της ΕΕ των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Καλούμε τον λαό της Κομοτηνής και της Ροδόπης να ενισχύσει και να βοηθήσει και από αυτή την πλευρά την εκδήλωση και να παραβρεθεί» σημείωσε κλείνοντας η κ. Κασαπαντωνίου.
 
 

Νίκος Βαργιεμίδης
 
«Το χτύπημα στο Παρίσι δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για ενίσχυση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας»

 
Με αφορμή την εκδήλωση αλλά και στο περιθώριο του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παρίσι τον λόγο πήρε ο κ. Νίκος Βαργιεμίδης, γραμματέας Τ.Ε. Ροδόπης του ΚΚΕ ο οποίος καταδίκασε απερίφραστα το χτύπημα στο Παρίσι υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «η ενέργεια αυτή δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για ενίσχυση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας». «Επιπλέον» συνέχισε «δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για να ενισχυθεί η ιμπεριαλιστική επέμβαση στην περιοχή της Συρίας και του βόρειου Ιράκ. Υπάρχει εμπειρία από το πώς αξιοποιήθηκαν τέτοιου είδους ενέργειες από μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προκειμένου να ενισχύσουν την παρουσία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής».
 
«Αυτό που απαιτείται» κατέληξε «είναι να δυναμώσει η αντιιμπεριαλιστική δράση των λαών της περιοχής και φυσικά να πάρουν οι κάτοικοι της περιοχής την υπόθεση τα χέρια τους και όχι μια χούφτα ιμπεριαλιστικών δυνάμεων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.